Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.01.2014.
01:14
Z. Marjanović - Vesti A

Krvavi Božić na srpskim drumovima

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini manastira Vavedenje u blizini Ovčar Banje poginuo je na Božić Milenko Divac (77), otac slavnog košarkaša Vlada Divca. U udesu je teško povređena i njegova majka Radmila (72).

Tragedija legende: Vlade Divac sa roditeljima

Nesreća se dogodila oko 16 sati u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, u selu Međuvršje, tako što je vozilo marke golf 5, kojim je upravljala Radmila Divac i koje se kretalo iz pravca Čačka ka Užicu, iz za sada neutvrđenog razloga udarilo u znak pored puta nakon čega je sletelo u jarak i prevrnulo se na krov.


Policiju i hitnu pomoć o saobraćajnoj nesreći su obavestili vozači koji su bili očevici nesreće, a po dolasku lekara Milenko i Radmila Divac su bili teško povređeni, ali svesni i komunikativni. Međutim, na putu ka bolnici u Čačku Milenku je naglo pozlilo i on je preminuo na putu do čačanske bolnice, dok je Radmila Divac u udesu zadobila višestruke prelome ekstremiteta, ali je, prema rečima dr Mladomira Sretenovića, portparola bolnice u Čačku, van životne opasnosti.


Iako teško povređena, Radmila Divac je policajcima potvrdila da je ona upravljala automobilom, da je u trenutku nesreće razgovarala sa suprugom Milenkom i da je automobil u jednom trenutku iznenada skrenuo u desno i survao se u jarak pored puta, što je bilo tragično za Milenka Divca.
 

Foto: Ilustracija
 

Vest o tragediji roditelja Milenka i Radmile koji su se vraćali iz Kraljeva gde su bili na božićnom porodičnom okupljanju u Prijepolju, odakle je porodica Divac, proslavljenog košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije zatekla je u Kraljevu gde je bio u poseti roditeljima supruge Snežane. U Čačak je stigao veoma brzo nakon vesti o saobraćajnoj nesreći, ali oca Milenka nije zatekao živog.
 

Majka na ortopediji

Majka Vlada Divca smeštena je na odeljenje ortopedije bolnice u Čačku s prelomima kostiju, a prema rečima lekara, njeno stanje je stabilno i nije životno ugrožena.

U trenutku nesreće na deonici puta između Čačka i Ovčar Banje bila je gusta magla koja je otežavala saobraćaj, ali tačni uzroci nesreće će se znati tek nakon završetka istrage.


Samo nekoliko sati pre nesreće roditelja Vlada Divca kod manastira Vavedenje, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Ibarskoj magistrali kod Gornjeg Milanovca nastradalo je dvogodišnje dete, dok su četiri osobe teško povređene.

Prema rečima dr Ilka Trajkovskog, hirurga bolnice u Gornjem Milanovcu, što je potvrdio i dr Vladimir Đorđević, dežurni hirurg KBC u Kragujevcu, u udesu je najteže povređen vozač automobila Milan Pavlović, saputnica Ljiljana Stojković (48) ima prelom karlice, a lakše je povređena šestogodišnja Marija Pavlović. U udesu je lakše povrede glave zadobio i četvorogodišnji Mihajlo Pavlović. I u ovom slučaju utvrđuju se razlozi sletanja automobila kojim je upravljao Milan Pavlović.

Skromni ljudi

Milenko i Radmila Divac su živeli skromno i u istoj kući u Prijepolju u kojoj su živeli i pre nego što je njihov sin postao čuveni košarkaš NBA lige i u gradu su veoma poštovani. Prema ranijim izjavama Vlada Divca za mnogobrojne američke listove, bio je veoma vezan za oca Milenka i uvek je isticao da je za njegov uspeh veoma zaslužan i otac Milenko.
Milenko i Radmila Divac su bili u skladnom braku 51 godinu i bili su poznati kao skromni i čestiti ljudi. Divčev otac je bio u penziji. Rodom je iz Prijepolja i ranije je radio kao menadžer u fabrici elektronike. Divčevi imaju i starijeg sina Ivicu, koji živi sa porodicom u Beogradu.

 

Opet pogibija kod Bubanj Potoka

Dvojica stranih državljana su poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu kod naplatne rampe Bubanj potok u blizini Beograda. Nesreća se dogodila u utorak, u 22.20, kad se prevrnuo automobil u kome su se nalazila dva muškarca.
Vozač automobila sa stranim tablicama imao je oko 35 godina, a suvozač između 55 i 60. Pretpostavlja se da je reč o grčkim državljanima. U Beogradu su se dogodile još dve saobraćajne nesreće u kojima su povređene tri osobe.


U Krnjači, u Azanjskoj ulici kod broja 16, žena pešak (82) zadobila je povrede desnog kuka i kolena u saobraćajnoj nesreći, ali njene povrede nisu bile opasne po život, pa je ona u stabilnom stanju prebačena na Urgentni centar. Na uglu ulica Ruske i Vojvode Živojina Mišića takođe je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su povređena dva muškarca. Jedan muškarac (35) imao je težu povredu glave i potres mozga, zbog čega je prebačen na Urgentni centar, dok je drugi učesnik nesreće (22) imao lakše povrede glave.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online