Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.01.2014.
20:58
Beta A

Književniku razlupali automobil

Književniku Srđanu Tešinu iz Kikinde nepoznati počinioci su obili automobil, oštetili ga i u unutrašnjost ubacivali petarde.

- Ovo je drugi put za dva dana da se to događa i ne verujem više u slučajnost. Hvala policiji na brzoj intervenciji i razumevanju situacije u kojoj se nalazim i ja i moja porodica koja je nedužna u svemu ovome što se ovih dana događa, rekao je Srđan Tešin novinarima.

Drugi put za dva dana? Ne verujem u slučajnost: Nagrađivani knjiženik Srđan Tešin

Incident se dogodio sinoć.

Inače, uprava Kulturnog centra iz Kikinde je Tešinu, koji je bivši direktor te ustanove, ponudila radno mesto domara, što je on odbio.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Dejan Ristić rekao je da se stiče utisak da se u Tešinovom slučaju radi o nedopustivom narušavanju integriteta jednog uglednog književnika.

Srđan Tešin je, kao nestranačka ličnost, izabran 2010. godine na mesto direktora Kulturnog centra, glasovima svih odbornika u Skupštini opštine, posle javnog konkursa raspisanog na osnovu Zakona o kulturi. Tešin je razrešen jesenas, posle "upodobljavanja" vlasti u Kikindi po ugledu na republički model.

- Nakon što je protivzakonito iz političkih razloga smenjen sa mesta direktora Kulturnog centra Kikinda na koje je izabran na javnom konkursu i koje je obavljao izuzetno uspešno, i nakon što nije prihvatio da u toj ustanovi obavlja posao domara, Tešin je izložen konstantnim pritiscima, optužbama i pretnjama, navela je Demokratska stranka u saopštenju.

Srđan Tešin je dobitnik književne nagrade "Borislav Pekić" iz 2004. godine, kao i nagrade Društva književnika Vojvodine, iz 2010. godine. Njegova dela prevođena su na engleski, nemački, francuski, češki, albanski, poljski, mađarski, makedonski i slovenački jezik.

DS: Zaštititi Tešina od progona i zastrašivanja


Demokratska stranka (DS) zatražila je od nadležnih institucija da zaštite nagrađivanog pisca i smenjenog direktora Kulturnog centra Kikinda Srđana Tešina od napada, zastrašivanja i političkog progona kojem je izložen.


"Ukoliko izostane jasna i oštra reakcija svih nadležnih organa, biće to još jedna potvrda da stranke koje čine vlast u Kikindi i u Srbiji pokušavaju da ponovo od Srbije naprave zemju u kojoj će biti progonjeni svi oni koji misle slobodno i drugačije, svi oni koji se usuđuju da svoje mišljenje izraze javno", navodi se u saopštenju.

Subota 04.01.2014. 22:49
a stidi se da bude domar?hiljade ljudi masta o takvom poslu a ljubitelj knjiga sa zavrsenom kuvarskom skolom umislio da je Dr.
Ponedeljak 06.01.2014. 01:44
U Kikindi je oduvek bilo a i ostalo sve nenormalno, najtupavija i najnebuloznija zajednica na balkanu, dijametralno suprotna od svih drugih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online