Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.03.2010.
22:32
B92 A

Subotić: Slobodno šetam po Ženevi!

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu zbog optužbi za šverc cigareta tokom 90-ih godina, negirao je da se nalazi na Žabljaku u Crnoj Gori i dodao da "kao slobodan čovek" boravi u svojoj kući u Ženevi.

Uživa u lepotama švajcarskih jezera: Stanko Subotić Cane

On je rekao i da hajku na njega vode biznismeni Miroslav Mišković i Milan Beko jer treba da mu vrate 50 miliona evra koje im je pozajmio da kupe "Večernje novosti" i Luku Beograd.
 

Subotić se direktno uključio u emisiju Televizije B92 "Intervju" u kojoj je gost bio predsednik crnogorske partije "Pokret za promene" Nebojša Medojević, koga je optužio da diže hajku potiv njega po naredbi Milana Beka i da je njegov plaćenik. Medojević je te tvrdnje demantovao.

Luka Beograd: Neistinite tvrdnje

 

"Luka Beograd" je saopštila da su neistinite tvrdnje da je kupovina te firme finansirana makar i jednim evrom iz sredstava Stanka Subotića. "Sa tom činjenicom želimo da upoznamo javnost, zaposlene i poslovne partnere. Finansijsko poslovanje Luke Beograd je transparentno nadležnim institucijama i poznato bankama koje su ovu transakciju finansirale", saopštila je "Luka Beograd".

Subotić je rekao da se u program uključuje iz Ženeve, što se kosi sa nedavnim tvrdnjama Medojevića da se krije na Žabljaku, u Crnoj Gori.

Subotić je rekao da se nalazi u svojoj kući u Ženevi gde, kako je naveo, živi poslednjih 12 godina i naglasio da je to Medojeviću "izuzetno dobro poznato".

Medojević je rekao ranije da se odbegli Darko Šarić, koji se sumnjiči sa šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zajedno sa Subotićem krije u vili crnogorske policije na Žabljaku.

"Tako da me čudi zašto (Medojević) izmišlja i laže da se nalazim po Žabljaku, a ima i moj broj mobilnog telefona. Zašto lažete i zašto dajete lažne izjave", zapitao je Subotić Medojevića.

On je Medojevića zapitao i da li "lažima obmanjuje javnost po nalogu Miše (Milana) Beka i (Miroslava) Miškovića, koji su me prevarili za 50 miliona evra".

"Od tih para su kupljeni Luka Beograd i 'Večernje novosti'", tvrdi Subotić, koji je dodao da su Beko i Mišković na njega "udarili hajku" kada je trebalo da mu taj novac vrate.

"Oni (Beko i Mišković) će uskoro imati priliku da se suoče sa pravdom. Pravni postupak se upravo završio protiv tih ljudi, i protiv dotičnog (Medojevića), a proširiće se i na druge", kazao je Subotić i pozvao lidera Pokreta za promene da prizna da sve što radi, radi po nalogu Beka.

Crnogorski Don Kihot: Nebojša Medojević

Medojević je u emisiji negirao bilo kakvu povezanost sa Bekom i Miškovićem, istakavši da je govorio o delovanju Subotića u Crnoj Gori, a ne u Srbiji.

"Nemam nikakve finansijske aranžmane ni sa Bekom ni sa Miškovićem i prvi put čujem da je Subotić imao finansijske transakcije sa Bekom i Miškovićem", rekao je Medojević i dodao da on samo ukazuje na organizovani kriminal u Crnoj Gori i šverc cigareta, za koji je u Srbiji osumnjičen Subotić.

"Govorim o organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, o dokaznom postupku koji deset godina sprovodi državni (italijanski) tužilac Šelzi, o 16 velikih metalnih ormara dokumentacije, o delu dokaza koje sam ja dobio o švercu cigareta i pranju novca", rekao je Medojević odgovarajući na optužbe Subotića.

Medojević je rekao da nema razloga da ne veruje da se Subotić nalazi u Ženevi, ali da je on ipak begunac pred zakonom. "Njega (Subotića) potražuje nekoliko pravosuđa za nekoliko krivičnih dela", ukazao je Medojević i naglasio da je "teška neistina" da ima bilo kakve komercijalne arnažmane, bilo sa Bekom, bilo sa Miškovićem.

Utorak 16.03.2010. 08:48
Posle ovakvi izjava Subotica sad MINISTRE Policije Dacicu preispitaj slucaj LUKE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online