Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.10.2009.
09:45 >> 14:53h
RTS, Tanjug, Vestionline A

Dačić: Uhapšeno više od 500 osoba

U policijskoj akciji "Morava" u subotu ujutru je na teritoriji Srbije uhapšeno oko 500 osoba pod sumnjom da su trgovci narkoticima, a za oko sto je određen pritvor od 48 sati. Zaplenjeno je više kilograma droge, milion falsifikovanih dolara, više od 120.000 evra, ukradeni automobili, a policija je pronašla i osobe sa poternica.

Prema Dačićevim rečima policijska akcija je koordinisano počela na teritoriji cele Srbije. Tokom nje je pretreseno više od 650 lica u 600 objekata, a privedeno je više od 500 osoba. U akciji "Morava", u kojoj je učestvovalo oko 2.000 policajaca, zaplenjena je velika količina narkotika, oružja, falsifikovanog novca i automobila.

Pojačane policijske aktivnosti registrovane su u Novom Pazaru, Nišu, Vranju, Bujanovcu, Preševu, Valjevu i Novom Sadu, navode beogradski mediji. Izvori iz policije ističu da su u Novom Pazaru uhapšeni "krupniji dileri", dok je jedan od očevidaca akcije u Nišu istakao da je iz zgrade pored Saborne crkve, nešto pre osam sati, policija sa puškama i maskama na licu privela jednu osobu sa lisicama na rukama.

Premijer Cvetković pozdravio akciju MUP-a

 

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković pozdravio je današnju akciju Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, pravosudnih organa u okviru Saveta za nacionalnu bezbednost koja je dovela do hapšenja velikog broja trgovaca narkoticima i kriminalaca.

 

"Ovo je potvrda da se ova država, Vlada i sve njene službe kontinuirano obračunavaju sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko neće biti zaštićen ni pošteđen. Na dobrom smo putu da stvorimo Srbiju u kojoj će se svi osećati sigurno i bezbedno", rekao je premijer Cvetković u izjavi Tanjugu.


Kako je Tanjugu rekao načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović u tom gradu je uhapšeno šest osoba, a zaplenjeno je 5,3 kilgrama marihuane pripremljene za upotrebu, 16,9 grama heroina, dva pištolja bez dozvole, izvesna količina municije i jedno ukradeno vozilo.

U policijskim upravama u Novom Sadu, Valjevu i Jagodi nisu želeli da saopštavaju detalje akcije "Morava" s napomenom da će oni biti objavljeni iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Policija je, kako javljaju beogradski mediji, krenula u akciju sa namerom da uhapsi "sve one za koje su postojali podaci da su umešani u trgovinu narkoticima, ne baveći se time da li je reč o ’ozbiljnijim’ ili ’neozbiljnijim’ dilerima, da li oni imaju gram ili kilogram droge".
 

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare, ministar Dačić je istakao da je akcija počela u 6 časova ujutru i usmerena je protiv narko-dilera, naročito onih koji drogu prodaju u blizinu škola i sportskih objekata. Cilj je bio presecanje kontakata dilera i omladine koja konzumira droge. Zaplenjeno je nekoliko desetina kilograma droge, kod jedne osobe je pronađeno milion falsifikovanih dolara, 120.000 evra, nekoliko ukradenih automobila, a policija je pronašla i šest osoba koje su se nalazile na centralnim poternicama. Ministar Dačić je ovom prilikom rekao da će akcija usmerena na suzbijanje narko-dilera biti stalna.

Operativni plan za akciju "Morava" pravljen je pre nekoliko nedelja, i u njemu su učestvovali šefovi polciija iz svih gradova Srbije. Tada je napravljen spisak osoba koje je trebalo uhapsiti i to je držano u strogoj tajnosti, tako da niko sa spiska nije izbegao hapšenje. Dačić je dodao da je ovo još jedna poruka države da će biti presečeni svi kanali krijumčarenja droge.

Srbija se, inače, nalazi na putu kojim godišnje prođe oko 80 odsto svetske trgovine heroinom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online