Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 14.11.2013.
12:32
Vesti A

Inspektor pokrao ubijenog dijasporca

Jovan Maksić (53) iz Bačkog Jarka, šef uviđajne ekipe Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu, uhapšen je zbog sumnje da je ukrao 33.097 evra prilikom uviđaja u kući nemačkog penzionera Imrea Pala (75), koji je ubijen i bačen u septičku jamu u Baču. O sudbini novca iz policije nema ni reči.

Šef uviđajne ekipe Odeljenja kriminalističke policije u N. S. uhapšen zbog sumnje da je ukrao 33.097 evra prilikom uviđaja u kući ubijenog nemačkog penzionera (Ilustracija)
 

Da podsetimo, Imre je ubijen u kući u kojoj je povremeno živeo sam. Zverski je mučen, ali očito nije odao gde drži novac. Vrlo brzo uhapšeni su osumnjičeni za ubistvo D. N. (53) i K. B. (17).

Pri tom valja napomenuti da je u novembru prošle godine takođe u Baču ubijena devizna penzionerka Gertruda Dabić (70), ali taj zločin nije rešen, iako se sumnja da su zločini povezani.


Nekoliko dana posle ubistva Imrea urađen je novi uviđaj u pomoćnoj prostoriji u dvorištu. Tom prilikom nađena je veća količina oružja za koje Imre nije imao dozvolu i torbica sa 33.097 evra.


Maksić je torbicu s parama doneo u novosadsku policiju. Međutim, kad se u policiji pojavila Imreova rođaka iz Nemačke kako bi preuzela novac koji joj je ostavljen testamentom, od para nije bilo ni traga. U novosadskoj policiji kažu da se Maksić tada sav pogubio. Tvrdio je da ne može da se seti gde je ostavio novac. Istragom je brzo utvrđeno da je Maksić ukrao Imreove pare i pritvoren je, ali "zbog zloupotrebe službenog položaja."

Maksić je posle hapšenja sproveden na saslušanje i istražni sudija odredio mu je pritvor od 30 dana da ne bi došlo do uznemirenja javnosti. Međutim, njegovi advokati žalili su se i Krivično vanraspravno posle pet dana Maksiću je ukinulo pritvor.

Piće i kocka

Izvori iz policije kažu da je Maksić u poslednje vreme često pio, a voleo je i da se kocka.
- Pretpostavlja se da je pare ubijenog Imrea Pala ukrao upravo da bi se kockao - rekao je izvor medija iz policije.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Maksić bi za mesec dana trebalo da ide u penziju. On je karijeru počeo u Temerinu, a nekoliko godina radio je i u krvnim deliktima u novosadskoj policiji.

Poslednjih godinu i po dana radio je kao šef uviđajne ekipe. Njegovoj karijeri i napredovanju nije smetalo ni što je pijan početkom godine sasvim slupao službena kola. Naime, izvor medija iz policije kaže da uviđaj nije ni urađen, niti o tom događaju postoji zapisnik.

Za udes se saznalo kad je došlo vreme da se naplati osiguranje koje je tražio, budući da sva policijska kola imaju kasko osiguranje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.11.2013. 14:06
Ko nas čuva, dobro je da smo još živi!
Četvrtak 14.11.2013. 16:01
too policijo naša mora se..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online