Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.11.2013.
10:36
Telegraf A

Zbog štrajkača nije mogao kod lekara, sad plaća kaznu

Dragan Alempijević (39), čovek koji je sa motornom testerom u rukama "uleteo" među radnike koji blokiraju put i presekao im dve drvene prepreke teški je dijabetičar i asmatičar, a to je učinio u stanju šoka, sa pritiskom 170 sa 90, boreći se da što pre autom stigne do bolnice. Ono što je uradio "teško" je kazne od 9.000 dinara, a pride je Alempijeviću oduzeta i testera, koja mu je jedino sredstvo da pare za kaznu zaradi.

Testerom rešio da sebi prokrči put do lekara
 

Stvar se komplikuje kada se zna da je Alempijević posle ispada na raskrsnici u naselju Grošnica odmah prevezen u Urgentni centar, a odatle je morao pravo kod sudije za prekršaje. On sada pita kako to da je pravda za njega brza, a niko ne štiti 10.000 građana Kragaujevca koji za 20 dana blokade kilometrima pešice idu kući.

"Pre mesec dana konstatovan mi je dijabetes i počeo sam da uzimam insulin četiri puta dnevno. Šećer u krvi mi skače i pada, a da i ne znam, od nervoze se tresem kao prut. Tog dana bilo mi je loše dok sam u dvorištu sekao drva čoveku koji živi blizu barikade. On je odmah autom povezao u bolnicu. Na barikadi sam radnike lepo pitao da me puste jer mi je loše. Samo su me pogledali i odmahnuli rukama. Mrak mi je pao na oči", svedoči ovaj čovek.

Tada je udahnuo, okrenuo se, došao do auta i iz gepeka izvadio motornu testeru. Uključio je i ne obazirući se na prisutne posekao jednu dasku, pa jedan stub kojim su radnici blokirali put.

"Došla je policija. Hitna pomoć me je odmah odvezla u Urgentni centar. Konstatovan mi je pritisak 170 sa 90, imao sam 117 otkucaja srca u minuti. Šećer mi je izgleda mnogo pao, zbog čega sam mogao da padnem u komu. Ja sam bio pred kolapsom, rekli su mi lekari", pravda se Alempijević.

Pravo od lekara Dragan je morao pred sudiju za prekršaje. Performans motornom testerom košaće ga 9.000 dinara.

"Da zlo bude veće oduzeta mi je i testera! U presudi piše da je to zaštitna mera! Ja ovom testerom zarađujem hleb, sečem drva za 400 dinara na sat jer drugog posla nemam. Radio sam 17 godina u Preduzeću za puteve i ostao bez posla. Ja ni kaznu ne mogu da platim jer nemam čime te pare da zaradim", kaže Alempijević.

U presudi piše da je ovaj čovek kažnjen jer se drsko i bezobzirno ponašao prema radnicima Autosaobraćaja koji autobusima blokiraju put u naselju Grošnica već 20 dana. Građani naselja Stanovo, Grošnica, Male Pčelice i Korićani tvrde da se radnici Autosaobraćaja drsko i bezorbazno ponašaju jer ugrožavaju 10.000 ljudi iz ovih naselja.

Radnici Autosaobraćaja ne odustaju od blokade, policija im je prvog dana uzela podatke, ali posle toga reakcija nije bilo. Koji sat posle "testerisanja" neko je kamenicim razbio staklo na jednom od autobusa kojim radnici blokiraju put.

POVEZANE VESTI

Petak 08.11.2013. 15:45
Pitanje je ipak, šta mu je tražila motorna testera u kolima...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online