Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.10.2013.
13:04
D. N. P. - Vesti A

Specijalci tukli i hapsili Srbe

U kafiću "Student", koji se nalazi blizu Studentskog centra u Leposaviću, preksinoć je došlo do tuče dve grupe mladića iz Leposavića, u kojoj su, prema nezvaničnim informacijama, učestvovali jedan trenutno neangažovani policajac MUP-a Srbije, bliski rođak bivšeg visokog funkcionera Vlade Srbije, vlasnik drugog kafića u Leposaviću i još desetak mladića iz ovog mesta podno Kopaonika.

Sve češći sukobi na Kosovu (Foto: Arhiva

Tuču su, nakon što su dobili poziv da intervenišu, pokušali da zaustave i privedu vinovnike dvojica policaja KPS-a, ali su mladići iz Leposavića, neki pod dejstvom alkohola, nasrnuli na njih pesnicama i nogama i dobro ih pretukli. Policajci KPS-a morali su da se povuku i zatraže lekarsku pomoć, u kosovsko-mitrovačkoj bolnici konstatovano je da imaju lakše povrede.

Zaustaviti nasilje

- Tužno je da nam KPS koji je pod kontrolom Prištine zavodi red, na žalost, ovde je bezvlašće, tuče između Srba su svakodnevica, skoro smo imali i ubistvo. Neko mora zaustaviti nasilje, ljudi uveče ne smeju iz kuća da izađu, dobro bi bilo da to bude Srbija, na žalost, mi sve više klizimo ka nezavisnom Kosovu - kaže jedan ugledni Srbin iz Leposavića.

Iz Kosovske Mitrovice su potom u Leposavić upućene specijalne jedinice KPS-a, neki u Leposaviću tvrde da je među specijalcima bilo i pripadnika specijalne jedinice ROSU, koje su blokirale grad, izvršile pretres više kuća i lokala, privele pet osoba, a neke od mladića "u prolazu" i pretukle. Petorica privedenih su nakon saslušanja u Kosovskoj Mitrovici pušteni, a protiv njih su podnete krivične prijave zbog učešća u tuči i napada na službeno lice.


Po jednoj verziji, mladići iz Leposavića su se posvađali zbog politike (jedni su za izlazak na izbore, drugi protiv), po drugoj, do obračuna je došlo zbog nekih ranije neraščišćenih(kafanskih) računa. Kosovska policija je pozvana kada je zapretila opasnost da u sukobu neko strada. Srpski policajac i rođak bivšeg visokog funkcionera su nestali sa mesta događaja, nisu privedeni i KPS za njima traga.


- Svaki napad na policijske službenike ubuduće će naići na oštar odgovor policije, a protiv vinovnika će biti preduzete najstrože zakonske mere - ističe Željko Bojić, šef operative KPS-a za region Kosovske Mitrovice.

POVEZANE VESTI

Subota 26.10.2013. 20:41
"Srpski policajac i rođak bivšeg visokog funkcionera" a zasto ih stitite !!!!!!
Nedelja 27.10.2013. 11:39
sve izdajnike treba biiiiiiiiiip.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online