Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.03.2010.
20:39
Srna A

Apoteke prodavale falsifikovan lek za potenciju

Inspekcija za lekove i medicinska sredstva podnela je prijave za privredni prestup protiv nekoliko apoteka u kojima je pronađen falsifikat leka "cialis", saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

 Krivične prijave podnete protiv sedam vlasnica apoteka
 

Kako je navedeno, inspektori su predali Agenciji za lekove i medicinska sredstva uzorke leka "cialis" radi vanredne kontrole, a kontaktirano je i predstavništvo proizvođača "Eli Lili" u Beogradu koji je potvrdio da je u zemljama u okruženju uočen falsifikat leka "cialis" film tablete 4x20 mg, serije 05668, kao i da su falsifikatori koristili ovaj serijski broj uz promenu podataka o roku trajanja.

“Cialis” je pilula koja leči erektilne poremećaje. Nazivaju je “super viagra”, odnosno, “vikend pilula”, jer deluje još duže od svojih prethodnica-punih 36 sati.

Inspekcija za lekove i medicinska sredstva pokrenula je postupak za privredni prestup protiv Zdravstvene ustanove, apoteke "Tijana MM" u Zemunu, i prekršajne prijave protiv apoteka "A - farm" i "Erna farm" u Novom Pazaru, "Eskulap" u Petrovaradinu, "Lina Pharm" u Tutinu i "Vita", Feketić, u kojima je pronađen falsifikat leka "cialis", saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je kontrolom prometa lekova u saradnji sa inspektorima Ministarstva zdravlja, ustanovljeno da se u tim apotekama izdaju lekovi i medicinska sredstva koje nije pregledala Agencija za lekove i medicinska sredstva.

 

Isto tako, kontrolom je ustanovljeno i da se u ovim apotekama izdaju lekovi i medicinska sredstva kojima je istekao rok upotrebe, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Novom Pazaru.

Inspekcija je takođe podnela prijave za povredu profesionalne dužnosti protiv odgovornih farmaceuta u ovim apotekama Sudu časti Farmaceutske komore Srbije i sa ovim slučajem upoznala Ministarstvo unutrašnjih poslova, navedeno je u saopštenju.

Krivične prijave protiv odgovornih u osam apoteka

Novopazarska policija podnela je krivične prijave protiv odgovornih u sedam apoteka u Novom Pazaru i jednoj u Tutinu zbog sumnje da su izdavali lekove koji nisu laboratorijski kontrolisani, kao i lekove kojima je istekao rok upotrebe, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Pazaru.

Krivične prijave podnete su protiv Azre Š. (49), Alme Š. (33), Ervina G. (37), Ajše D. (47), Muamere L. (36), Irme K. (20) i Melite J. (37) iz Novog Pazara i Sanele M. (32) iz Tutina. One su odgovorna lica apoteka "A-farm", "Ernafarm", "Valeofarm", "Remedia", "Ličina 1", "Ličina 2" i "Galafarm" u Novom Pazaru i u apoteci "Linafarm" u Tutinu.

Uhapšene su osumnjičene da su izvršile krivična dela proizvodnja i stavljanje u promet štetnih proizvoda.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online