Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.03.2010.
07:56
Blic, Vestionline A

Obezbeđenje kluba pretuklo maloletnika?

Sedamnaestogodišnji A. A. teško je povređen dok su još trojica mladića zadobila lakše povrede u masovnoj tuči gostiju i obezbeđenja ispred kluba "Rič“, koja se desila u ponedeljak rano ujutru. Posle tuče, u kojoj je učestvovalo više od 30 osoba, privedeno je 19 mladića, dok je petorici radnika obezbeđenja određeno policijsko zadržavanje.

Čaura pronađena ispred kluba "Rič" na Senjaku 

U policiji navode da istraga još traje i da će protiv svih učesnika biti podnete prijave. U saopštenju policije je navedeno da zbog sumnje da su naneli teške povrede maloletnom A. A. zadržani Ivan Matić (34), Zoran Ašanin (35), Ljubisav Marić (54), Goran Nikolić (38) i Dragan Trajković (28), radnici obezbeđenja kluba "Rič“. Matić je osumnjičen da je ispred lokala i pucao iz pištolja, za koji nema dozvolu za nošenje. On, kao i neke kolege iz obezbeđenja lokala, odranije je poznat policiji.

Povređeni mladići zbrinuti su u Urgentnom centru, a lekari se bore za život maloletnog A. A.

“Dečak je u teškom stanju. Zadobio je prelom lobanje i smešten je na Odeljenju intenzivne nege. Njegovo stanje je trenutno stabilno, ali je pod stalnim nadzorom lekara. Dvojica učesnika tuče koja su juče ujutro primljena puštena su kućama posle ukazane pomoći. Jedan od njih ima lakše povrede glave, dok je drugi zadobio ortopedske povrede“, rekao je Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.

Kako piše današnji "Blic“ u Urgentni centar su u ponedeljak pre podne, u pratnji policije, došla još dvojica mladića, koji su zadržani na odeljenju Maksilofacijalne hirurgije i nisu u životnoj opasnosti.

Tuča ispred beogradskog kluba "Rič“ je izbila po završetku proslave punoletstva mladića čiji je otac prijatelj vlasnika lokala.

“Na proslavi, koja je po dogovoru trebalo da traje do tri sata, bilo je mnogo dece. Već oko jedan sat, kada ih je alkohol uzeo pod svoje, neki od gostiju su počeli da prave probleme i da razbijaju čaše. Međutim, nije došlo do sukoba sve do tri sata, kada se muzika ugasila i kada je obezbeđenje zamolilo okupljene da napuste lokal“, rekao je jedan od očevidaca, piše "Blic“.


On kaže da je tada veća grupa mladića nasrnula na obezbeđenje na izlasku iz lokala.

“Vikali su: "Nismo, bre, mi Indijanci da nas tako isterujete!“, a zatim je ispred ulaza počela tuča. Bilo ih je sigurno tridesetak protiv trojice radnika obezbeđenja i još dvojice radnika kluba. Oni su se posle kratkotrajne razmene udaraca vratili u lokal, dok su mladići počeli da divljaju. Kamenicama su zasipali izlog lokala, kroz mali prozor na ulaznim vratima ubacili su baklju, letele su metalne štangle i motke. Čak su i šutirali izlog i pokušali da uđu, a neki od njih su skakali na parkirane automobile i razbijali šoferšajbne. U jednom trenutku začuli su se i hici iz pištolja, ali to se, koliko ja znam, dogodilo dalje od lokala“, priča očevidac.

Gostima žurke u pomoć je došlo još desetak momaka sa dva automobila, a ubrzo su se ispred kluba našle i brojne policijske patrole, koje su pronašle čaure. Policija sumnja da je u vazduh pucao radnik obezbeđenja Ivan Matić, koji inače nema dozvolu za nošenje oružja.

“On se na saslušanju prvo branio ćutanjem, a posle je negirao da je pucano iz njegovog pištolja. Zasad je utvrđeno da je teško povređeni mladić udaren motkom u glavu. Ta motka je na veštačenju, a na osnovu otiska prstiju, trebalo bi da bude otkriveno ko mu je zadao kobne udarce i da li je mladić možda zadobio teške povrede prilikom pada i šutiranja na zemlji. O svemu je odmah obavešteno tužilaštvo i tužilac treba da odluči za koja će dela svaki od 19 privedenih biti osumnjičen“, rekao je sagovornik "Blica“ iz policije i dodaje da kod privedenih nije nađena droga i da je oduzeta jedna metalna štangla.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online