Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.03.2010.
19:52 >> 11:47h
Vestionline, Focus online, Munchen extra A

Minhen: "Škorpionom“ ubio ženu!

U nedelju ujutro u prostoriji za pranje veša u prizemlju stambene zgrade u kojoj stanuje devet porodica u Hasenberglu (deo grada Minhena) ubijena je Nusreta K. (46) iz bivše Jugoslavije. Nju je sa šest hitaca u leđa automatskim pištoljem tipa "škorpion" usmrtio njen suprug Avdurahman K. (48). Nesrećnu ženu u lokvi krvi bez znakova života posle dva sata pronašao je najstariji sin (18), jedno od četvoro dece Avdurahmana i Nusrete.

Policija ispred mesta na kome se desilo ubistvo: Hazenberg u Minhenu
 

On je pozvao hitnu pomoć koja je samo konstatovala smrt nesrećne žene koja je iskrvarila od prostrelnih rana nanesenih automatskim pištoljem.


Policija je ubrzo stigla na mesto tragedije i posle nekoliko sati uspela da pronađe oružje kojim je zločin izvršen a onda i uhapsi supruga ubicu.


Oružje je posle zločina bačeno u obližnji kontejner za staklo, a posle odlaska od kuće, Avdurahman K. se vratio, predao policiji i priznao ubistvo.


Istraga je pokazala da je ubistvo počinjeno hladnokrvno s predumišljajem i to iz koristoljublja, jer je osnovni razlog bio sukob oko novaca. Oružje kojim je izvršeno ubistvo doneseno je iz bivše Jugoslavije. Prema do sada poznatim detaljima, i ranije se Avdurahman K. ponašao nasilnički u porodici a njegova nesrećna supruga je podnosila i prijavu protiv njega zbog fizičkog zlostavljanja i nanesenih telesnih povreda.


Međutim, verovatno pod pritiskom supruga nasilnika, ona je povlačila prijavu. Policija je već imala posla s ubicom koji u Nemačkoj živi od 1980. godine i radio je kao zidar na građevini i on je nekoliko puta kažnjavan uslovnim kaznama.

 

Žrtva je bila potpuno nedužna


Gradski tužilac Florian Šloser izjavila je da je ovo "hladnokrvno ubistvo" s obzirom da je žena upucana sa leđa i da nije imala priliku da se odbrani. Iako ga je ranije prijavila za nasilje u porodici, on nikada nije osuđen, pošto je sirota žena u međuvremenu povukla tužbu.

 

Prema podacima policije, ovaj bračni par je iz jednog malog grada u Srbiji početkom 80-ih došao u Nemačku. Zločinac je imao srpsko državljanstvo, a žena pasoš BiH.

Inače, supružnici su poreklom iz bivše Jugoslavije, ali su njihova deca rođena i odrasla u Nemačkoj. Posle zločina u kojem su izgubili majku, četvoro dece starosti od 12 do 19 godina smešteni su kod rođaka.

Stalno se svađali zbog para

Kada je izvršio zločin, 48-ogodšnji Srbin je bacio oružje u obližnji kontejner i prijavio se policiji. Kada su policajci odeljenja za ubistvo stigli na mesto zločina on je ipak pokazao gde je bacio oružje kojim je izvršio ubistvo.

Inače, zločinac je kasnije izjavio da su se on i žena stalno svađali zbog novca. On je radio kao stolar, a ona kao čistačica. Načelnik policije Markus Kraus nije davao više  detalja o tačnom razlogu zbog koga je ovaj čovek ubio ženu.

Inače, ubica je nabavio "škorpion" u nekadašnjoj Jugoslaviji, prenose nemački mediji. Ta vrsta pištolja je zbog toga što spada u oružje za napad i ratno oružje zabranjena, pa će Srbin odgovarati i za ilegalno posedovanje opasnog oružja. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online