Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.10.2013.
18:55
Telegraf A

Devojčicu ubio nadgrobni spomenik

Devetogodišnja devojčica Dragana Mitić (9) iz Šljivovca kod Malog Crnića poginula je na seoskom groblju, kada je na nju pao nadgrobni spomenik, težak oko 86 kilograma.

Foto: Ilustracija

Do ove tragedije došlo je u ponedeljak popodne, kada je devojčica sa starijim bratom Sašom (14) krenula da vrati koze koje su pasle na livadi u blizini njihove kuće, iza seoskog groblja. Dok su se vraćali s kozama, prolazeći kroz groblje, devojčica se saplela o busen trave i pala, nakon čega se na nju sručio spomenik i usmrtio je.


Vozilom Hitne pomoći devojčica je prebačena u Opštu bolnicu "Dr Vojislav Dulić" u Požarevcu, ali su lekari mogli samo da konstatuju njenu smrt.
 

- Dragana je u jednom trenutku potrčala da vrati jare, ali se saplela o busen trave na grobu i pala. Baš tad joj je na glavu pao nadgrobni spomenik, nakon čega su joj pritrčali majka i brat, ali je već bilo kasno – kaže Srećko Đorđević, rođak nastradale devojčice.
 

Meštani dodaju da u ovom grobu niko nije sahranjen, već su samo spomenik podigle ćerka i supruga jednog partizana, poginulog u Bosni u Drugom svetskom ratu. Svima u selu neshvatljiva je ova kobna slučajnost da, kad je devočica pala, baš tada padne i spomenik, iako ga ona usput nije ni dodirnula. Na većini spomenika na groblju u Šljivovcu vide se konopci, jer meštani tu svakodnevno čuvaju i vezuju koze, ali se ovako nešto do sada nikad nije desilo.
 

- Nakon obavljenog uviđaja, policija je, u saradnji s tužilaštvom, utvrdila da se radi o zadesnoj smrti – saopštili su iz Policijske uprave Požarevac.


Otkada se desila ova tragedija u celom Šljivovcu vlada neopisiva tuga, jer meštani ne mogu da prežale nastradalu devojčicu, omiljenu u ovom malom selu. Najteže je njenim roditeljima Sanji i Safetu, koji imaju i starijeg sina i ćerku, ali je Dragana, kao najmlađa, svima u kući bila mezimica. Draganina baka Nadežda sve vreme, dok je brala cveće u bašti za sahranu, očajno je naricala za malom unukom, koju je svakog dana spremala za školu.
 

Očajan je bio i stric devojčice, kome su lekari Hitne pomoći više puta davali injekciju za smirenje. I ljudi koji su na groblju kopali raku sve vreme su plakali, jer su znali da će u njoj biti pokopano devetogodišnje dete.
 

Devojčica je sahranjena danas na svojoj njivi, koja se nalazi odmah uz seosko groblje, u prisustvu porodice, rođaka, brojnih meštana i drugarica i drugova iz Osnovne škole “Đura Jakšić”, u kojoj je prošlog meseca krenula u treći razred.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online