Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 28.09.2013.
09:24
telegraf.rs A

Ubica roditelja hteo da se ubije!

Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje, koji je uhapšen jer je 18. septembra ubio svoga oca Milana Stamenkovića (71) i majku Slavenku (63), pokušao je da se obesi u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda, piše portal telegraf.rs.


Foto: Ilustracija

"On je posle saslušanja vraćen u pritvorsku jedinicu KPZ, gde je pokušao da izvrši samoubistvo. Od čaršava je napravio omču, koju je stavio oko vrata, a drugi kraj je vezao za plafonjeru. Popeo se na stolicu, a zatim je oborio i ostao da visi. Međutim, čuvari su čuli udarac stolice o beton, utrčali u ćeliju i spasili ga od vešanja. Izgleda da se u toku pokušaja samoubistva predomislio, jer je svojim spasiocima zahvalio", kažu sagovornici Telegrtafa iz istrage.

Kako saznaje portal, Stamenković pokušava na sve moguće načine da umanji odgovornost za monstrouzan zločin.

"On sada optužuje svoju nevenčanu suprugu Anitu da mu je direktno pomogla da usmrti roditelje. Kazao je da je, nakon što ih je pretukao motkom, popio lekove i uspavao se a da ih je ona dokrajičila davljenjem. Međutim, ni Anita mu ne ostaje dužna, tvrdi da je sve uradila strahujući od njega, a zatim priznaje da je dan posle ubistva bila na nekom rođendanu i da se veselila", rečeno je u istrazi.

Tek sada se otkrilo da je Stamenković nagovestio očevo ubistvo još pre nekoliko meseci.

"Svom advokatu, koji ga je branio u sudskom postupku, zbog krađe motora Stamenković nije platio zastupanje. Još u januaru mu je posao SMS poruku u kojoj je naveo: “Nemam para da ti platim, umro mi je otac, moram da mu stavljam pomen, platiću ti drugi put, saznaje portal telegraf.rs.

Dragan je osumnjičen da je svoje roditelje ubio motkom, a zatim njihova tela bacio u septičku jamu, a njegova vanbračna supruga Anita da mu je pomogla u prikrivanju zločina. Motiv porodične tragedije su dugogodišnji poremećeni odnosi između sina i roditelja, koji su kulminirali sukobom zbog njegove namere da se oženi po treći pud.

POVEZANE VESTI

Subota 28.09.2013. 12:05
Sve kritike cuvarima, ovaj lik nije zasluzio nikakvo spasavanje. Ko je dobro pratio video bi da je tip veoma nasilan i da postoji nekoliko desetina prijava za porodicno nasilje. I dalje je kod nas praksa da ni organi reda ni sud nista ne cine dok se nesto ne desi ,a to sto se desi je uglavnom smrt osoba koje su ugrozene od onih protiv kojih su prijave napisane. Koliko li ljudi jos treba da izgubi zivot pa da nasa elita shvati da zakoni ne valjaju i da treba da se menjaju. Jureci za usaglasavanjem zakona sa EU zakonima kao da jurimo sopstveni rep i hibridi zakona koje usvajamo su toliko nakaradni da ih tesko ko vise i razume, cak i one koji su na prvi pgled razumljivi mnogostruko se tumace.
Nedelja 29.09.2013. 07:49
Život sam po sebi će mu u buduče da bude najveća kazna, ako je savest proradila, a alkohol izhlapeo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online