Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.09.2013.
14:03
M. Andrić - Vesti A

Mržnja iz Nemačke buknula u Zemunu

Jakov Crljen (68) pucao je u kući u Zemunu u sina Danijela (37) i snaju Vesnu (37) i ranio ih nekoliko sati pošto su stigli iz Nemačke gde je i on radio godinama. Jakov Crljen ranio je i komšinicu Zagorku A. (67) koja se tu slučajno zatekla i potom presudio sebi, a uzrok obračuna su nerešeni imovinski odnosi i omraza sa snajom koja je nastala još u Nemačkoj.

Mesto zločina: Komšija Marinko čekao da operu krv, pa da zaspi
 

Krvoproliće se dogodilo u jednoj od četiri kuće smeštene oko zajedničkog dvorišta u Grobljanskoj ulici. Komšija Marinko kaže da je Jakov Crljen bio odlično raspoložen dok je iščekivao sina i snaju.

Vesni tri hica u leđa

Danijel je zadobio teške povrede. Vesna je ranjena sa tri metka u meko tkivo leđa, dok je komšinica zadobila lake povrede.
Dežurni hirurg u KBC Zemun Ivan Marojević kaže da su svi ranjenici stabilizovani i da nisu životno ugroženi.

- Nikada ga nisam video veselijeg, bio je jako prijatan i ljubazan - čudi se Marinko koji nije naslutio šta se sprema.


Danijel i Vesna stigli su oko 18 časova iz Nemačke, gde je i Jakov Crljen bio nedavno zbog osiguranja, jer je u toj zemlji radio godinama. Ubrzo se izrodila žestoka svađa oko imovinskih odnosa, a komšije kažu da mržnja prema snaji potiče još iz Nemačke i da su svi Crljeni živeli u istom gradu, ali da se Danijel i Vesna dugo nisu viđali sa Jakovom Crljenom.


- Čula se rasprava i dreka, a potom su odjeknuli pucnji. Ubrzo smo shvatili da Jakov ide po kući i puca iz pištolja. Bilo je strašno. Čula su se prvo tri pucnja, pa onda još tri. Niko nije smeo da izađe napolje. A onda je ođednom sve utihnulo - rekao je preplašeni komšija.
 

Policija stigla na mesto zločina

Prema informacijama iz istrage, Jakov Crljen je verovatno bio pijan, ali se čekaju nalazi obducenata. U prizemlju kuće pucao je komšinici u noge i sinu u stomak, a onda se popeo na sprat i pucao u snaju. Isti izvori navode da je tu ispalio sebi metak u glavu i pao preko Vesne. Ona, Danijel i komšinica Zagorka samo pukom srećom su preživeli i zbrinuti su u KBC Zemun, a najteže povrede zadobio je Danijel.


Komšije kažu da je Jakov Crljen bio čovek veoma preke naravi i da je gotovo sa svima bio u svađi, a neretko je dizao ruku na svoju suprugu koja je preminula pre deset godina. Međutim, niko od njih nije slutio tragediju.


- Prošle godine smo zvali policiju, jer je pravio probleme. Voleo je da gazduje i da sve bude po njegovom - priča Marinko koji kaže da nije spavao do tri ujutro dok posle uviđaja nije oprana krv sa pločnika.


U MUP-u navode da je Jakov Crljen imao urednu dozvolu za držanje pištolja.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 14:25
ludilo vlada srbijom ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online