Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 08.09.2013.
01:47
D. Matić - Vesti A

Mafija Babićima ukrala pasoše i 6.000 €!

Da putnici koji svojim kolima putuju iz zapadnoevropskih zemalja u zavičaj nisu bezbedni čak ni u zemljama Evropske unije, na svojoj koži osetio je i bračni par Petar i Jelka Babić iz Bona. Oni su, nedavno, oko pola četiri ujutro, blizu mesta Potnik u Republici Sloveniji (oko 30 kilometara ispred hrvatske granice) bili žrtve drumske mafije!

Drumska mafija nije imala milosti: Petar i Jelka Babić iz Bona
 


- Nije bilo gužve na putevima pa sam relativno brzo stigao do Slovenije i posle sedam i po sati neprekidne vožnje zastao sam na prvoj benzinskoj pumpi da sipam gorivo i da se malo odmorim -započeo je svoju priču Petar reporteru "Vesti" po povratku u Nemačku. Međutim, tu mi je svetlo od rasvete udaralo u oči pa nisam mogao da zaspim i odlučio sam se da nastavim dalje do naredne pumpe, na kojoj sam našao prikladno mesto za odmor. Sa suprugom sam se dogovorio da zamenimo mesta kako bih se na mesto suvozača bolje ispružio.


Na njegovu priču nadovezala se Jelka, vidno uzbuđena i još potresena posle nemilog događaja.


- Čim sam iskoračila iz auta ispred mene se pojavio jedan čovek i na veoma lošem nemačkom upitao me je da li imamo rezervne ventile i ponudio mi je 50 evra za njih. Zatim me to isto pitao na takođe lošem srpskom sa albanskim akcentom. Kada sam mu i na našem jeziku rekla da nemam, njegov kolega je počeo da skida naše ventile kako bi izmamio mog supruga da izađe iz auta. Kada je Petar krenuo prema njemu da ga spreči da skine ventil, drugi je iskoristio priliku, zgrabio moju tašnu i zajedno su pobegli sa dva različita auta.


Petar je odmah krenuo svojim automobilom za njima i prvi je već na prvom izlasku napustio autoput, a drugi je nastavio prema hrvatskoj granici. Uspeo je da ga sustigne i da zapiše broj tablica koji, kako se kasnije ispostavilo, nije mogao da pomogne policiji u rasvetljavanju ovog slučaja, jer su tablice falsfikovane ili su ukradene sa drugih kola.
U lepoj i skupocenoj tašni od lede (vrednost oko 100 evra), Jelka je pored 6.000 evra imala još 250 evra sitnih novčanica, narukvicu u vrednosti od 1.600 evra i digitalni fotoaparat (500 evra). U tašni su bila oba pasoša, Jelina vozačka dozvola, rezervni ključevi od auta i još neka dokumenta.
 

Na slikama prepoznali lopova

O ovom događaju obavestili su policiju i naredna tri sata proveli su u policijskoj stanici dajući izjavu. Policajci su im rekli da su imali sreće, jer se moglo dogoditi i da pucaju na njih, da to što im se dogodilo nije ništa novo već čak sedamdeseti slučaj samo ove godine! Za sada još nisu dobili nikakve informacije da su nekoga uhapsili zbog ove pljačke ili da su pronađene neke od njihovih stvari.
Slučaj je preuzela policija iz Maribora, a prilikom pokazivanja slika sa mogućim počiniocima prepoznali su jednog od dvojice lopova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.09.2013. 05:20
Kod tite smo sa novcanikom mogli na cesti spavat bez napada,uvreda,matletiranja itd.a danas nisi siguran ni u zakljucanoj prostoriji.ljudi koi godinama po svijetu rade i zive,mogli su dozvolit sebi i neku skupocenu stvar.istina je da su opljackani a lopovi i dalje haraji bez da im iko ista moze, ili hoce?nasa voljena demokratija.sto smo trazili to i imamo.
Nedelja 08.09.2013. 03:01
jel imala i masan burek od 150 evra u tasni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online