Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 02.09.2013.
18:23
B92 A

Draginu ukinut pritvor, dobio nanogicu

Bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu, optuženom za malverzacije u "Azotari", Apelacioni sud je ukinuo pritvor, odnosno zamenjen mu je kućnim pritvorom.

Ide u kućni pritvor: Saša Dragin
 

Dragin je u pritvoru proveo devet meseci, a danas bi, nakon razduživanja u Okružnom zatvoru u Beogradu, trebalo da bude prebačen u svoj dom, gde će mu oko noge biti stavljena elektronska narukvica, preko koje će se pratiti da li poštuje zabranu napuštanja stana. Osim Draginu, Apelacioni sud je pritvor zamenio merom kućnog pritvora i Borislavu Stojkoviću, Draganu Tanaskoviću, Draganu Mitiću, Gordanu Markoviću i Aleksi Obradoviću.

Ovom odlukom Apelacioni sud je preinačio rešenje Specijalnog suda od 30. avgusta kojim je Draginu i ostalima bio produžen pritvor za još 60 dana, nakon što je pre toga četiri puta ukidao rešenja o produženju pritvora. Po nalaženju Apelacionog suda, činjenicama i okolnostima koje je prvostepeni sud naveo u prilog osnovanosti zaključka o produženju pritvora, ni u petom donetom rešenju nije dato obrazloženje zbog čega prvostepeni sud smatra da iste činjenice i okolnosti i dalje imaju isti značaj i snagu koje su imale na početku, odnosno da i dalje opravdavaju primenu najteže mere za obezbeđenje prisustva okrivljenih i nesmetano vođenje postupka.

Osim toga, prvostepeni sud ni u ponovnom postupku nije postupio po nalogu iz ranijeg rešenja Apelacionog suda i utvrdio eventualno postojanje nekih novih činjenica i okolnosti koje bi opravdale primenu te najteže mere, navodi se u saopštenju.

Apelacioni su obrazlaže odluku podsećajući da je u tom krivičnom postupku potvrđena optužnica, kao i navodi da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni preduzimanjem protivpravnih radnji pribavili protivpravnu imovinsku korist u visokom iznosu, te da je pričinjena šteta budžetu Republike Srbije.

Osim toga, radi se o inkriminacijama koje se tiču korupcije na visokom državnom nivou, gde neka lica koja su procesuirana još nisu dostupna državnim organima.

Uz to, sud je imao u vidu i visinu zaprećenih kazni za dela koja im se potvrđenom optužnicom stavljaju na teret, kao i činjenicu da pojedini okrivljeni nisu živeli na adresama prebivališta već na drugim adresama koje su poznate sudu, te da su neki pokušavali da izbegnu uručenje poziva, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.09.2013. 09:41
Šta god da urade ovi bivši, niko od njih ne robija, pogotovu se nekome ne dira u pozamašnu imovinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online