Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.08.2013.
14:04
D. Đorđević - Vesti A

Šef policije lovio seljake

Goran Jović, komandir saobraćajne policije u Bujanovcu, sa još nekoliko lovaca pucao je iz lovačke puške u selima Klenika i Sveta Petka kod Vranja. Predsednik Mesne zajednice Klenika, Saša Arsić priča da je grupa lovaca u nedelju ujuto pucala na prepelice i grlice, ali u pravcu kuća. Policija je intervenisala, a slučaj je predat i javnom tužiocu iz Vranja.

Praštalo na sve strane: Ulaz u selo Klenika
 

- Meštani su pozvali bujanovačku policiju koja je izašla na teren i sačinila lažni izveštaj, prikrivajući činjenicu da je u grupi lovaca bio i njihov kolega Jović. Odmah smo obavestili načelnika PU Vranje Slađana Velinovića koji je poslao kriminalističke tehničare iz Vranja. Ono što sam od meštana čuo je da su pucali u pravcu kuća i u krugu fabrike Gumoplastika, a onda izvršili pritisak na svedoke da daju lažne izjave pred policijom. Takođe, pocepana je lovna dozvola sa svim imenima učesnika akcije i prikazana je nova na kojoj su bila imena samo dva lovca - izjavio je Arsić.

Ko je nenormalan?

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede izdata je preporuka Uprave za šume da se lov na svim lovištima obustavi zbog visokih temperatura koje ugrožavaju divljač.
- Te preporuke sprovodite vi kada budete lovci, a mi nećemo. Vi niste normalni i treba da se lečite - bilo je sve što je na temu incidenta imao da kaže upravnik lovišta Dragan Stanojković.

Meštanin sela Sveta Petka, Stojanča Stojanović povređen je jer je prilikom pucnjave skočio s krova na kojem je izvodio radove. On kaže da je grupa verovatno pijanih lovaca ispalila jedan metak, a onda se čula paljba nalik rafalnoj.


- Sačma je letela na sve strane kao u ratu i skočio sam sa krova visokog oko tri metra. Povredio sam nogu i ruku i još sam pod stresom. Lekar mi je propisao bolovanje od 15 dana. Prepoznali smo da je među lovcima bio Jović, koji se predstavlja u Bujanovcu kao Bog i batina - kaže Stojanović.


Među svedocima da se pucalo u krugu fabrike Gumoplastika, jeste i Goran Dukadinović koji se slučajno tu našao.


- Kada sam prolazio pored fabrike video sam kod portirnice Jovića, koga lično poznajem, kako puca na golubove u letu oko fabrike.


Uočio sam i Zorana Veličkovića, radnika Crvenog krsta, koji je kod kotlarnice pucao u životinje i u pravcu kuća udaljenih oko 70 metara od tog mesta - kaže Dukadinović.
Načelnik Policijske uprave Vranje, Slađan Velinović potvrdio je za medije da se dogodio incident u selima Klenike i Sveta Petka.


- Sačekaćemo rezultate uviđaja. Ukoliko se ispostavi da je naš službenik jedan od učesnika, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak - kaže Velinović.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.08.2013. 14:16
JE LI I ZA OVO KRIV GEDZATREND, i kada svercuju sa siptarima, i kada prodaju ukradena vozila iz Srbije a kupuju Argentinsko budjavo meso i prodaju dalje po Srbiji,i kada na granici prvo puste siptare a posle Srbe , valjda zato sto se pola Srba iz Bujanovca i okoline okumilo sa siptarima kao nekad na Kosovu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online