Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.03.2010.
18:19
mondo.rs A

Slučaj “Džajić“: Ljuba Mihajlović poslednji svedok

Bivši direktor "Komercijalne banke" Ljubomir Mihajlović svedočio je u utorak u okviru dopune istrage protiv nekadašnjeg direktora FK "Crvena zvezda" Dragana Džajića i još dvojice funkcionera tog kluba.

Dragan Džajić
On je pred istrsažnim sudijom Višeg osnovnog suda u Beogradu izneo svoja saznanja u vezi s transferom bivšeg fudbalera "Crvene zvezde" Gorana Drulića u špansku Saragosu, čiji je odštetni zahtev protiv tog kluba pre dve godine inicirao pokretanje istrage.

Džajićev branilac Dragan Savić, koji je prisustvovao Mihajlovićevom saslušanju, izjavio je Tanjugu da bivši direktor "Komercijalne banke" nije "spomenuo ni ’dž’ od Džajića, niti ga je teretio za bilo šta".

Mihajlović je istražnom sudiji ispričao kako se otvaraju računi u banci i ko može da ih otvori i napomenuo da se tim bave stručne službe, dok se on kao direktor starao o likvidnosti banke, naveo je Savić.

Uplate u vezi s transferom Drulića obavljene su preko “Komercijalne banke“, a tužilaštvo tereti bivše "Zvezdine" funkcionere da su od tog transfera protivpravno prisvojili višemilionski iznos u evrima. Mihajlović je bio poslednji svedok koga je predložilo tužilaštvo, pa bi se moglo očekivati okončanje istrage i odlučivanje tužilaštva o optužnici, odnosno odustajanju od krivičnog gonjenja.


Advokat Savić je naglasio da niko od svedoka, igrača, menadžera, klubova, pa čak ni Fudbalski savez Srbije nije teretio Džajića, da nema dokaza da je vršio zloupotrebe i izrazio očekivanje da će tužilaštvo odustati od krivičnog gonjenja.

Slučajevi za istragu

Dragana Džajića, Miloša Marinkovića i Vladimira Cvetkovića tužilaštvo tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina. Ovo su slučajevi na kojima tužilaštvo radi:


* Goran Drulić - transfer u Saragosu - optužba tereti Zvezdine funkcionere da su protivpravno prisvojili višemilionski iznos u evrima
* Zoran Njeguš - transfer u Atletiko iz Madrida - optužba tereti Džajića i Cvetkovića da su protivpravno prisvojili 3,5 miliona nemačkih maraka
* Nemanja Vidić - transfer u Spartak iz Moskve - optužba tereti Džajića i Marinkovića da su protivpravno prisvojili 2 miliona evra
* Ivan Dudić - transfer u Benfiku iz Lisabona - optužba tereti Džajića, da je sa menadžerom Rankom Stojićem protivpravno prisvojio 5 miliona nemačkih maraka
* Perica Ognjenović - transfer u Real iz Madrida - optužba tereti trojicu Zvezdinih funkcionera da su protivpravno prisvojili oko 2 miliona dolara

Ponedeljak 08.03.2010. 14:52
Stvarno je sramota kako se postupa sa jednom legendom Srpskog i svetskog fudbala.Ta hapsenja pred kamerama, a mafija i tajkuni se setaju slobodno i rade sta hoce. SRAMOTA !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online