Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.08.2013.
15:05
Beta A

Vučić traži da se hitno rasvetli pokušaj ubistva Vuka Draškovića

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi da se meša u rad pravosuđa, ali je od pravosudnih institucija zatražio da "hitno rasvetle" pokušaj ubistva predsednika SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Neverovatno ni da posle 13 godina ne znamo ko je pucao u Vuka Draškovića: Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije
 

"Nikada nisam komentarisao rad pravosuđa u konkretnim predmetima. Pogotovo to nisam činio kao potpredsednik Vlade. Ni sada ne želim da govorim o sudijama i tužiocima i njihovom radu u konkretnom slučaju. Ipak, da li danas znamo ko je pucao u Vuka Draškovića, ko je pomagao onima koji su to neposredno učinili? Danas, 13 godina posle nesumnjivog zločina u Budvi. Mislim da ne", naveo je Vučić.

Pročitajte još:

* Drašković: Presudu namestila DB

U pisanoj izjavi prvog potpredsednika vlade dodaje se da "država, kao organizovana društvena zajednica ima pravo, koje je i njena dužnost, da počinioce krivičnih dela kažnjava".

"Mi nismo bili dovoljno organizovani kao država i pravosudni sistem da otkrijemo ko je počinio ovaj zločin. Time smo praštali ovaj zločin. Ovakvi zločini se ne praštaju. Mogu da mislim o Vuku Draškoviću šta hoću, ali niko nema pravo da ubija ljude, ili to
pokuša da učini, ili im pomaže u tome, a da za to ne odgovara", naveo je Vučić.

Vuk Drašković

Prema njegovim rečima, zločin zaslužuje efikasnu pravdu. "Onaj ko zaslužuje kaznu, ne treba na nju da čeka 30 godina. Da li je neko kriv ili ne, koliko i na koji način treba da bude kažnjen, o tome odlučuju sudije. Ja im se u posao ne mešam. Ipak, pre 13 godina pucano je u čoveka. Svi zločinci nisu privedeni pravdi. Ko je sve pokušao da ubije čoveka mora da se sazna brzo. Pravda je pravda kada je efikasna. U razvijenim zemljama konačna presuda za ovakav zločin dobija se nakon godinu dana", dodao je on.

Vučić je ocenio da tome i domaće pravosuđe mora da teži jer borba protiv kriminala ima efekat samo ako je otkrivanje i kažnjavanje krivičnih dela brzo. "Tražim da organi srpskog pravosuđa hitno rasvetle ovaj težak zločin. Naša poruka Srbiji, njenim građanima, ali i celom svetu mora da bude jasna i nedvosmislena - zločin se ne isplati, a počinioci zločina, u skladu sa zakonom, moraju biti kažnjeni", naveo je Vučić.

Apelacioni sud saopštio je juče da je ukinuo presudu kojom je troje bivših čelnika Državne bezbednosti osuđeno za pomaganje u atentatu na Draškovciha u Budvi 2000. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 09.08.2013. 15:55
Saradnik sluzbe dobio po nosu, uvetu od svoje sluzbe. Koga jos to zanima.Kada ce taj saradnik sluzbe odgovarati za sve lazi koje je izgovorio na raznim trgovima i gorama.
Petak 09.08.2013. 16:21
Измишљају лажне атентате, досадно им
Nedelja 11.08.2013. 07:20
Posle toliko godina, teško. Izbledeli dokazi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online