Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 07.08.2013.
17:11
b92.net A

AR: Vehabije na slobodi, ljudi u strahu

U selu Bosuta, 20 kilometara udaljenom od Aranđelovca, policija je uhapsila Tomislava i Gorana Pavlovića zbog držanja velike količine nelegalnog oružja i zbog sumnje da su pružali utočište pripadnicima radikalnog islamističkog pokreta vehabija. Pošto su oni pušteni da se brane sa slobode, meštani sela su u strahu, saznaju beogradski mediji.

Foto: Ilustracija

Škorpion sa metkom u cevi, kratež, malokalibarska puška, vazdušna puška, veća količina dimnih kutija i municije svih kalibara – ovo je policija zaplenila u trošnoj kući u zabačenom delu sela do koge vodi samo zemljani šumski put. Tada su uhapšeni Tomislav i njegov sin Goran Pavlović, koji su odmah pošto su saslušani pušteni da se brane sa slobode, navodi B92.

Niko od članova porodice Pavlović nije želeo da govori pred kamerom, pa tako nije dobijen odgovor na pitanje čemu je bilo namenjeno zaplenjeno naoružanje. U policiji, s druge strane, navode, da sama priroda oružja ukazuje na to daje ono bilo namenjeno terorističkim akcijama.

Kako B92 saznaje, policija je tokom poslednjih nekoliko godina pratila kuću Pavlovića. Prilikom hapšenja u kući se nalazila i Goranova kćerka i njen suprug Ismet Cicvara, rodom iz Bosne, koji je, prema informacijama iz policije, učestvovao u građanskom ratu u Siriji. U policiji kažu da za njihovo hapšenje nije bilo osnova.

Meštani Bosute su u strahu, a retki su oni koji o ovoj temi žele javno da govore.

''Smešno za nas u srcu Šumadije da nam to neko pravi ovde. Ja sam se iznenadio, i svaki građanin koji dođe on se iznenadi. Mi se zgražavamo na to sve'', kaže Miodrag Novaković, žitelj Bosute.

Prema informacijama iz policije, Goran Pavlović prešao je u islam, jedno vreme je boravio u Bosni i Hercegovini, odakle je i njegova veza sa Ismetom Cicvarom. Miodrag Novaković, nekadašnji predsednik mesne zajednice, kaže da su meštani Bosute bili svesni da se u kući Pavlovića nešto dešava, ali negira da su se vehabije šetale selom.

Ovaj slučaj je po nalogu istražnog sudije Osnovnog suda u Kragujevcu predat veštaku, posle čega će biti preduzete dalje mere.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.08.2013. 17:18
Pa ako toliko zavoli Islam i Vehabije zasto ne uze exploziv oko struka i pravac Americka ambasada ili sl....ucinio bi uslugu i Srbima i allahu....hehehehe
Sreda 07.08.2013. 18:26
Pisam se da oprosite na srpsko pravosudje. Nikad nisam vulgaran rakao sam ovo iz revolta i bijesa. U Njemackoj ako neko ima samo jedan jedini komad oruzja bez dozvole, godina dana robije mu je zagarantovana. Ovde se radi o cijelom arsenalu i teroristickim namjerama,, nevjerovatno da su pusteni na slobodu.Sta se to desava, i kome ide destabilitizacija zemlje u prilog naravno da je narod u strahu.
Sreda 07.08.2013. 19:01
sve dok jugoslavija,srbija i crna gora stanuju u srbiji ovakve stvari ce biti moguce.svi vladaju srbijom crnogorci,bosanci,hrvati ..... SRBI DOMACINI CUTE, CITAJU GLUPOSTI JUGOSLAVENSKIH NOVINA NASTANJENIH U SRBIJI. OVO STO SE DOGADJA U SRBIJI JE SKANDAL!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online