Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.08.2013.
22:10
telegraf.rs A

Lopovi dnevno obiju desetak automobila na Adi Ciganliji, vikendom i više

Na parkiralištu Ade Ciganlije (s makiške strane) usred dana bude obijeno i po 10 do 15 vozila dnevno, a nova metoda, kojom se lopovi služe je krajnje eksplicitna: razbiju šoferšajbnu i pokupe iz kola sve na šta naiđu, saznaje Telegraf.rs!

Foto: Arhiva
 

Sudeći po pritužbama naših čitalaca ovo, nije jedina “novina” na najpopularnijem beogradskom kupalištu. Naime, nekoliko sugrađana požalilo se našoj redakciji da spasioci pre isteka radnog vremena odlaze kući ostavljajući kupače da se kupaju na svoju odgovornost!

Iz JP “Ada Ciganlija” kažu da ”nema mesta ovakvim pričama”, jer ostrvom svakodnevno patroliraju policajci iz uprave Čukarice.

- Pre nekoliko sezona, kako bi se bezbednost dodatno unapredila, u saradnji sa Policijskom upravom grada Beograda uveli smo patrole policije na biciklima i motorima, što je rezultiralo značajnim smanjenjem stope kriminaliteta na Adi – kažu iz ovog preduzeća.

Slično saopštenje dobili smo i iz MUP-a Srbije. Prema njihovim rečima u periodu od 15. juna do 30. jula evidentirano je 26 krivičnih dela krađe sa i iz motornih vozila sa parking prostora, koji se nalaze na Adi Ciganliji.

- Podaci ukazuju na to da je ovo krivično delo smanjeno za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu – objasnili su nam nadležni iz MUP-a.

Na licu mesta, od službenika na parkiralištu na Adi saznali smo da je krađe na parkingu jednostavno nemoguće sprečiti.

- Ovde možete da ostavite vozilo ceo dan za 150 dinara, a njegovu sigurnost garantuju dva radnika obezbeđenja, čije je radno vreme od 10 do 22 časa – počinje priču za Telegraf Dejan Dekić službenik JP “Parking servis” dodajući da dvojica njegovih kolega jednostavno nisu fizički u stanju da pokriju sve izlaze sa parkirališta i da zbog toga ne mogu biti odgovorni za obijanja koja se dešavaju.

- Lepo smo istakli tablu sa natpisom da posetioci ne ostavljaju ništa vredno u automobilima, ali niko nas ne sluša – dodaje Dekić.

Da je obijanje automobila izgleda “normalna stvar” u Srbiji, saznajemo od zaposlenih u kompaniji “Glas servis”. Oni nam između ostalog objašnjavaju i da se u poslednje vreme nisu suočavali sa novim vidom lopovluka, kao i da ih i dalje najčešće posećuju mušterije, čija su kola obijena starom, “proverenom” metodom.

- U poslednjih 20 godina malo toga se promenilo. I dalje se najčešće srećemo sa automobilima, koji su obijeni tako što su im razbijena bočna stakla, ili samo “leptirići”- priča za Telegraf direktor Milosav Ilić – Takve slučajeve jedan naš radnik može da sanira za sat do sat i po vremena, a cene zavise od toga o kom tipu automobila je reč. Primera radi, na jednom “puntu” sanacija bočnih stakala, sve sa montažom iznosi oko 6.000 dinara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online