Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 31.07.2013.
05:28
B92 A

Policija tokom racije tukla mladiće

Meštani Knjaževca koji su u noći između petka i subote bili u ugostiteljskim objektima, tvrde da su ih pripadnici PU Zaječar, prilikom kontrole, tukli i vređali.

Ilustracija: Policajci tukli i vređali prilikom kontrole

Ovim povodom je održana i vanredna sednica Saveta za bezbednost opštine Knjaževac, s koje je poručeno da niko ne sme da krši ljudska prava i da će učiniti sve kako bi se utvrdila prava istina o ovom incidentu. U knjaževačkoj policiji kažu da do sada niko nije imao primedbe na policajce koji su sproveli akciju vanredne pojačane kontrole saobraćaja i lica, ali i da je oformljena posebna grupa koja će ispitati da li je bilo prekomerne upotrebe sile i prekoračenja ovlašćenja.

Aljoša Simić iz Knjaževca, koji se zatekao u društvu svojih prijatelja koje su pripadnici policije kontrolisali, kaže, međutim, da su policajci upali u maskirnim uniformama i sa fantomkama na glavama, nešto posle ponoći, i započeli raciju. Njegovu priču potvrdili su i Slaviša Mladenović i Dragan Ristić.

Ipak, najgore je prošao američki državljanin S.S, koji nije želeo da govori pred kamerom, a kojeg je posle svadbe, kako tvrdi, istukao i priveo knjaževački saobraćajac, pošto je sa prijateljima pošao na piće i to sve, kako tvrdi, zbog nepropisno parkiranog automobila.

Povodom ovog incidenta, Savet za bezbednost opštine Knjaževac održao je hitnu sednicu kako bi se utvrdile sve okolnosti i puna istina o ovom incidentu. U policijskoj stanici u Knjaževcu su za B92 potvrdili da je u toku vikenda sprovedena vanredna akcija pojačane kontrole saobraćaja i lica, u sklopu koje su izvedene i racije u više ugostiteljskih lokala, ali kao i da se do danas niko nije žalio ni na jednog pripadnika MUP koji je učestvovao u toj akciji.

Iz Saveta za bezbednost u Knjaževcu pozivaju sve građane koji smatraju da su im proteklog vikenda pripadnici MUP-a ugrozili ljudska prava da se od sutra jave zaštitniku građana u ovom gradu i iznesu svoj slučaj.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.07.2013. 06:05
Dosta bre vise bahate, neobrazovane, nekulturne, siledzijske i podtkupljive rulje koja sebe naziva policijom Srbije! Smena komandira, nacelnika u Zajecaru i Ministra policije Srbije!
Sreda 31.07.2013. 10:18
pored toliko telefona niko da snimi bar ni delic toga ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online