Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.07.2013.
01:44
B. Đ. - B. N. - Vesti A

Pucale kosti na putu za Švajcarsku

Autobus sa putnicima iz Srbije za Švajcarsku prevrnuo se u Mađarskoj i tom prilikom 14 osoba je lakše i teže povređeno. Putnici, većinom dijasporci, bili su na putu iz Kragujevca Ka Bazelu, kada su se na autoputu za Austriju, na drumu između Budimpešte i Đera, noću prevrnuli u jendek pored puta.

Autobus završio na krovu
 

Kako saznajemo u ambasadi Srbije u Mađarskoj, u nezgodi je 14 osoba povređeno, od čega šestoro lakše i osmoro teže.


- Nesreća se dogodila kod grada Tatabanja. Putnici su se nalazili u autobusu Op-top tursa iz Topole, švajcarskih registarskih oznaka, kada je iz nepoznatih razloga oko ponoći autobus izleteo sa puta i prevrnuo se. Povređeni putnici prebačeni su u bolnice u Đeru i Tatabanji.

Čeka se reč istrage

Suvlasnik Op-top tursa Živomir Pantić kaže da još nema informaciju zbog čega je autobus sleteo u kanal i da će sačekati da se završi istraga. On je u trenutku nesreće bio u Bazelu, i čim je čuo šta se dogodilo pošao je drugim autobusom kako bi pritekao u pomoć. Op-top turs već godinama dva puta nedeljno prevozi naše ljude u Švajcarsku redovnim linijama.

- Šestoro je posle pregleda pušteno, dok je osmoro zadržano na lečenju zbog različitih povreda, pošto imaju različite kontuzije i lomove. Kako su nam javili, njihove povrede nisu strašne niti su životno ugroženi. U Tatabanji su ostale na lečenju tri žene, dok su u Đeru četiri muškarca i žena, među kojima su vozač i suvozač u autobusu - kažu u Ambasadi Srbije u Budimpešti.

Tomislav Ilić, brat Slobodana Ilića, koji je vozio autobus Op-top tursa iz Topole, kaže za "Vesti" da je iz razgovora sa bratom saznao da bi uzrok nesreće mogla da bude životinja koja je pretrčavala put.


- Brat mi je pre saslušanja u mađarskoj policiji, rekao da je na put istrčao pas ili neka druga životinja. Instinktivno je hteo da izbegne da je udari, onda je izgubio kontrolu nad autobusom, koji je sleteo s puta, probio zaštitnu ogradu i završio u kanalu - kaže Tomislav Ilić.


Tomislav priča da je u autobusu bilo putnika koji su pošli za Cirih i Bazel. Svi su državljani Republike Srbije iz Topole i okolnih sela, koji rade u inostranstvu ili su pošli kod rodbine.


Kako saznajemo u bolnici u Tatabanji nalaze se Dosta Petrović, Nadica Sapundžija i Olivera Drakulić. U Đer su posle nesreće prevezena četiri povređena muškarca i jedna žena, ali njihov identitet još nije saopšten.


Tomislav dodaje da je četvoro zadržano na daljem lečenju, a šestoro je već juče otpušteno iz bolnice. Neki od njih su se već vratili u Srbiju, a neki su produžili za Švajcarsku kod rodbine.


- Povređeni uglavnom imaju ogrebotine ili su ugruvani, a drugom vozaču koji je spavao na zadnjem sedištu polomljena je ključna kost. Moj brat je zadržan u policiji zbog informativnog razgovora - dodaje Tomislav.

POVEZANE VESTI

Petak 26.07.2013. 09:35
Zastrašujućoj slici isprevrtanog autobusa sa rasutim putnicima žutopetparačko - senzacionalistička dramatizacija u vidu naslova (...) novinara Vesti B. Đ. - B. N. je žurnalistički zicer koji se verovatno uči na fakultetima političkih nauka! Možda bi još slikovitiji naslov bio "Krici, krv i kosti iz OP-Turs autobusa"?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online