Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.03.2010.
05:15 >> 08:44h
Blic A

Plaćene ubice iz CG ubijaju po Beogradu

Po nalogu bosova crnogorske mafije u Srbiji je ubijeno nekoliko funkcionera. Pavle Bulatović, Branko - Bata Bulatović i Boško Buha likvidirani su kao mete plaćenih ubica, koje su crnogorski mafijaši poslali u Beograd. Po nalogu istog klana plaćene ubice odlazile su i u Hrvatsku, a poslednji obavljeni zadatak bilo je ubistvo vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, piše u današnjem broju beogradski "Blic".

- Razotkrivanje klana Darka Šarića ugrozilo je bezbednost najviših državnih funkcionera koji vode istragu. Šarić je pod zaštitom najmoćnijeg crnogorskog mafijaškog bosa i zbog toga se preduzimaju sve mere kako udarac srpskih bezbednosno-policijskih službi na pljevaljski klan ne bi doveo do toga da budu ugroženi ljudi koji direktno rukovode istragom - kaže za "Blic" izvor iz vrha MUP Srbije.

Darko Šarić

On navodi i da je Darko Šarić, osumnjičen za šverc 2,7 tona kokaina, pod prismotrom naše policije bio sve do 21. januara, kada je Specijalno tužilaštvo objavilo da se protiv njega, kao prvoosumnjičenog u slučaju "Balkanski ratnik", vodi istraga.

- Godinu dana pre pokretanja postupka tužilaštva trajala je istraga koju je na razotkrivanju kriminalnih aktivnosti ovog klana vodila BIA. Svi Šarićevi specijalni telefoni, koje je koristio on i njegovi najbliži saradnici, razotkriveni su i prisluškivani. Međutim, svi ti telefoni su „isključeni" od kada je protiv njega pokrenuta istraga - kaže izvor "Blica".

On navodi da je srpska policija u poslednjih mesec dana u kontaktu sa kolegama drugih država proveravala mogućnost da je Šarić iz Crne Gore našao utočište kod njih.

- Šarić je kokain distribuirao po celoj Evropi i u većini zemalja se vode postupci protiv njegovih lokalnih dilera. Sa svim tim državama razmenili smo informacije, za njim je raspisana crvena poternica Interpola i ukoliko se pojavi u bilo kojoj evropskoj zemlji, biće uhapšen. Nema zemlje koja bi narko-bosu ovakvog kalibra pružila utočište - navodi izvor "Blica".

On kaže da upravo zbog toga naša policija veruje da Darko Šarić nije ni napuštao Crnu Goru i da se i dalje najverovatnije krije na primorju, i to pod zaštitom bosa tamošnje mafije. Ta "zaštita" upravo je razlog zbog kojeg je dalji nastavak akcije "Balkanski ratnik" ocenjen kao „rizičan po bezbednost osoba uključenih u istragu".

- Crnogorska mafija ima svoje plaćene ubice koje su i ranije ubijale po Beogradu. Na njihovoj meti bili su pripadnici suparničkih klanova, ali i državni funkcioneri, čija su ubistva narušavala bezbednost Srbije - rekao je izvor "Blica".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online