Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 19.07.2013.
16:53
Beta A

NS: Pretnja smrću direktoru Slobodne carinske zone

Direktoru Slobodne carinske zone u Novom Sadu Srđanu Egiću upućene su anonimne pretnje smrću.

Pretnju koju je dobio Ergić

Njemu je u poštansko sanduče ubačeno pismo sa porukom:"Srđane, sam se skloni ili ćemo te mi ukloniti". Pismo je bilo sastavljeno od slova izrezanih iz novina. 

Egić je za agenciju Beta rekao da to nije prvi put da njemu i njegovoj porodici prete, a da je povod za ovu današnju pretnju verovatno njegova ocena da je prezumanje Luke Novi Sad od strane funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) "oružani prepad", te da je takvim načinom šokiran "i kao ekonomista i predstavnik privrede".

"Ja sam pošten i vredan radnik koji je firmu sa prosjačkog štapa doveo na respektabilan i nagrađivan nivo. Ja se ničega ne bojim, nisam kriminalac, ali sramota je da moje dve kćeri ne smeju da odu iz dnevne sobe do toaleta zbog svega", rekao je Egić.

Dodao je da od septembra traje pritisak na njega i njegovu porodicu podnošenjem krivičnih prijava policiji, Specijalnom tužilaštvu i inspekcijama, ali i slanjem pretećih poruka:"Žuti, zaklaćemo te, skloni se dok nije kasno", "Znamo gde ti deca idu u vrtić" i slično.

"Ovog momenta sam spreman da podnesem ostavku legalnim organima preduzeća i neka onda legalno izaberu koga god hoće, samo ne više ovako pretnjama", rekao je Egić.

On je optužio SNS za nasilje i kazao da će podneti ostavku njihovom lideru i potpredsedniku vlade Aleksandru Vuciću ukoliko zaustavi takva dešavanja. Egić je direktor Slobodne carinske zone u Novom Sadu čiji je kompleks nedavno spojen sa Lukom Novi Sad, kojom od pre dva dana upravlja visoki funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Milovančev, pošto ga je Vlada Srbije ovlastila da upravlja tim
preduzećem.

Slobodna carinska zona je akcionarsko društvo u kojem akcije imaju i preduzeća grada Novog Sada - 29 odsto akcija ima novosadski Zavod za izgradnju, a 19 odsto Luka Novi Sad. Milovančev je u Luku pre dva dana ušao sa tridesetak telohranitelja
što je tadašnji upravnik Milenko Milivojević ocenio kao nasilje.

U Luci je posle toga počeo štrajk zaposlenih, ali je on juče okončan dogovorom sa novim upravnikom.
 

Petak 19.07.2013. 16:59
*ћемо те
Petak 19.07.2013. 22:07
Što na Kosovo ne uđu tako? Tamo nose belu zastavu, a vrše napad na uspešne firme. Sve ostale luke su uništene, sad je na red došla i ova. Zanimaju ih samo one firme koje dobro posluju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online