Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Nedelja 07.07.2013.
22:47 >> 01:52h
Beta, pressonline.rs, indexonline A

Žandarmerija ranila šest Albanaca

Pripadnici Žandarmerije sukobili su se u noći između nedelje i ponedeljka u ataru kuršumlijskog sela Borovac na administrativnoj liniji sa Kosovom sa naoružanim Albancima sa Kosova koji su krali šumu i tom prilikom je ranjeno šest Albanca.


Kosovska policija potvrdila je da se dogodio incident ne navodeći nikakve detalje, dok prištinski Ekspres prenosi da su četiri osobe prebačene u bolnicu.


Komandant Žandarmerije Bratislav Diković rekao je da je grupa Albanaca napala napala iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac.


Dikić je dodao da sumnja da je u oružanom sukobu ranjeno više od dvoje Albanaca, a neki se još kriju u šumama u ataru sela Borovac. Prema njegovim rečima u toku je akcija potrage za ranjenima.


"Informacije KPS ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti", naveo je Dikić.

Pripadnice srpske Žandarmerije na jugu Srbije (Foto: Arhiva)
 


Komandant Žandarmerije je kazao da su "na mestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i delovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavešteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora", dodavši da je obezbeđeno lice mesta događaja i nadležni pravosudni organi izvršiće uviđaj.


"Žandarmerija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi obezbedila sigurnost građana na ovom prostoru", rekao je Dikić.


Prema tvrdnjama meštana i nezvaničnim informacijama iz izvora policije, naoružana grupa Albanaca prešla je administrativnu granicu i u ataru sela Borovac pokušala da ilegalno seče šumu. Tom prilikom oni su napali pripadnike Žandarmerije koji su se nalazili u blizini.


Predsednik Saveta Mesne zajednice Merdare Časlav Milošević rekao je za Betu da je oružani sukob trajao oko pola sata.


"Pucalo se kao da je rat. Iz više vrsta naoružanja. Pored jedinačne paljbe čula se i rafalna. Meštani ovog sela su vrlo uznemireni i uplašeni", kaže Milošević.


Meštanka Ratomirka Pavlović (65) rekla je Beti da se incident dogodio u blizini njene porodične kuće.


"Meci su fijukali sa svih strana. Čuli smo kako se zabadaju u stabla i kako kidaju lišće sa drveća", kazala je Ratomirka Pavlović.

U selu Borovac živi dvadesetak meštana među kojima je petoro dece. Meštani kažu da su svi jako uznemireni i uplašeni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća. U proteklih desetak dana ovo je treći oružani incident u ovom selu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.07.2013. 22:57
ALO NOVINARI civil koji je naoruzan se zove TERORISTA !!! mogu reci zandarmeriji da su posao odradili traljavo ! samo ste ih ranili ...
Nedelja 07.07.2013. 22:54
Хвала Вучићу што направи велику Албанију и јадну србију, питање да ли ће и пашалук одбранити од најезде шиптара.
Nedelja 07.07.2013. 23:01
Znaci dobili su po nosu i po ponosu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online