Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 28.06.2013.
10:14 >> 11:41h
Beta A

Ukinuta optužnica protiv Dulića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je optužnicu protiv bivšeg ministra ekologije Olivera Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je danas iz tog suda.

Oliver Dulić

"Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu, od 17. maja 2013. godine kojim je potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal podignuta protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka zbog postojanja sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja", navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepeno rešenje doneto uz bitnu povredu krivičnog postupka, kao i da su razlozi iz obrazloženja prvostepenog rešenja nejasni "na šta se osnovano izjavljenim žalbama ukazuje, zbog čega se ukidanje ožalbenog rešenja pokazuje nužnim", dodaje se u saopštenju.

"Drugim rečima, visina pribavljene koristi koja je, prema nalazu veštaka, iskazana na iznos od oko devet mioliona dinara, za sada nije na pouzdan način utvrđena imajući u vidu da nisu iskazani parametri na osnovu kojih je utvrđena ta vrednost, kao i u kojim pravnim aktima su ti parametri opredeljeni", navodi se u saopštenju.

Dulićevi advokati pozdravili odluku suda

Advokatski tim bivšeg ministra prostornog planiranja Olivera Dulića pozdravio je danas kao "dobru vest, koja vraća poverenje u nezavisno sudstvo" odluku Apelacionog suda o ukidanju optužnice protiv Dulića i nekoliko njegovih saradnika, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja.

"Potvrdila se tvrdnja advokatskog tima da se u ovom slučaju sve vreme radi o 'silovanju pravde' od strane specijalnog tužilaštva. Ovo je svakako dobra vest koja vraća poverenje u nezavisno i nepristrasno sudstvo koje radi po savesti i zakonu uprkos ozbiljnim pritiscima tabloidnih medija", navodi se u saopštenju Dulićevog tima branilaca dostavljenog Beti.

Navodi se i da Dulić "nikada nije prekršio zakon", da je svoj posao radio pošteno i savesno i da će se to i dokazati u daljem postupku.

POVEZANE VESTI

Petak 28.06.2013. 11:01
Toliko o borbi protiv organizovanog kriminala. Cirkus se nastavlja.
Petak 28.06.2013. 11:18
To je kod nas tako,Tresla se gora rodio se Mis. Pa i Miskovica optuzuju za nesto sto samo u Srbistanu postoji.. Cu firma u njegovom vlasnistvu a kazu sluzbeni polozaj, pa da je davao Mito,a Podmiceni nisu pohvatani. HAHAHAHAHAh Srbijooooooo
Petak 28.06.2013. 12:56
Tako će se završiti svaki proces, novi lopovi ne mogu suditi starim, jer su i oni lopovi. Motke u ruke gledaj te malo svet. Brazil je na nogama zbog povećanja cene gradskog prevoza. A Srbija, bem te Srbijo, bem ti ovaj narod, možda i ne zaslužuje bolje. Kradite lopovi, prodajite zemlju slobodno tu su sudovi da vas štite. Fuj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online