Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 27.06.2013.
11:40 >> 16:51h
Radio 021 A

NS: Bomba pod autom funkcionera, povređeni prolaznici

U novosadskoj Tolstojevoj ulici kod kafića "Hogar", ispred parkiranog crnog "sitroena", koji je u vlasništvu JP Urbanizam, a koristi ga direktor Tomislav Bokan, eksplodirala je ručna bomba M-52. U eksploziji je jedan Novosađanin teško povređen, jedna Novosađanka lakše, a oštećeno je sedam automobila koji su okolo bili parkirani.


Bokanov službeni automobil oštećen, prolaznici povređeni
 

Bomba je postavljena ispod službenog automobila Tomislava Bokana, direktora JP Urbanizam i predsednika pokreta "Dinara Drina Dunav" i Romske demokratske stranke.

"Radi se o mom službenom automobilu, vozač je došao u kafić da se vidi sa svojim rođenim bratom i parkirao je ispred kafića, a odmah nakon toga začula se jaka eksplozija", rekao je Bokan.

Tomislav Bokan

On je kazao da navodno postoji neka žena koja je videla, kako je objasnio, "mlađeg muškarca koji je sa kapom i belim rukavicama prošao pored automobila i nešto bacio ispod".

Bokan je izjavio je da ga neće uplašiti bomba podmetnuta pod njegov automobil i da će njegova politička borba biti još snažnija.

"Juče su nam se desili grafiti upozorenja 'Smrt dođošima!' i 'Dođoši marš iz Vojvodine!', ispisani na prostorijama u Radničkoj ulici. Danas se desila eksplozija bombe. Sve to, nesumnjivo, ima za cilj da nam stavi do znanja da za nas nema mesta u Novom Sadu", naveo je Bokan.

Dodao je da će, međutim, njegova politička borba biti još snažnija, jer ga ni bomba nije uplašila u nameri da nastavi politički rad u zacrtanom smeru.

"Oni koji misle da mogu da seju strah, mržnju i netoleranciju u Novom Sadu treba dobro da razmisle o tome šta rade, ali i da znaju da se ne plašimo", naveo je Bokan.

U novosadskoj Hitnoj pomoći kažu da je od eksplozije povređeno dvoje prolaznika, žena i muškarac. Žena (47) povređena je lakše, i dijagnostifikovana joj je otvorena povreda butine. Muškarac (63) je zadobio teže povrede od sekundarnih projektila. Oboje se trenutno nalaze u Urgentnom centru.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.06.2013. 14:40
nije bez razloga.tako je kad se sa sluzbenim autom oda po kafanama.
Četvrtak 27.06.2013. 20:16
U komentarima niko ne pominje neduzne ljude... Gde nam ode svest i savest?....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online