Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 16.06.2013.
08:51
telegraf.rs A

Kristijanova mama: Tretiraju mi sina kao životinju

Posle odluke Višeg suda da Kristijanu Goluboviću ne sude u Palati pravde, već da se iz bezbedonosnih razloga ročišta održavaju u Centralnom zatvoru, njegova majka Milanka Golubović kaže da se njenom sinu presudilo pre kraja suđenja, i da je samo pitanje koliku će kaznu dobiti.

''Suđenje mom sinu podseća na cirkus. U njegovoj pratnji je po desetak specijalaca s 'fantomkama', zatamnjeni džipovi s rotacijama, blokiraju se ulice i pravi se 'akcioni film'. Sve zbog nekakve promocije suđenja i kazne koja bi trebalo da se izrekne. Podozrevam da će ga sudija Snežana Petričić osuditi na drakonsku kaznu, a spekuliše se da će biti osuđen na 14 godina, što je van pameti. Za tolikim obezbeđenjem i publicitetom nema nikakve potrebe. Strašno je šta se sve piše i izmišlja u medijima'', ističe Milanka Golubović za ''Telegraf.rs''.

Kristijan Golubović

Ona navodi da njenog sina tretiraju kao neku životinju, odnosno zver, jer mu se sudi u neverovatnim uslovima.

''Sude mu u kavezu kao da je optužen za terorizam ili masovno ubistvo. Sudija je izjavila da se ne oseća bezbedno, kao i da je ugrožena bezbednost postupka, pa da je zbog toga podignut sistem bezbednosti. Pa to je smešno. On niti ima nameru, niti hoće da ikome naudi. Ne želi da pobegne, već da sačeka kraj suđenja i da bude kao i svi ostali pritvorenici. Više od tri i po godine je u pritvoru. Ne dozvoljavaju mu 'otvorenu posetu', već s njim više od 1.000 dana pričam preko stakla, dok je zahtev za njegovim branjenjem sa slobode glatko odbijen. Volela bih kada bi se suđenje konačno završilo i kada bi konačno mogao da krene da izdržava svoju kaznu'', kaže ona.

Milanka je ogorčena i zbog toga što se, kako kaže, u ovoj državi koriste dvostruki aršini za pritvorenike.

''On je optužen za posedovanje nešto više od 100 grama heroina, a ceo proces se vodi kao da je uhapšen s nekoliko tona narkotika. Podmeću se priče o bekstvu, a poslednji put je pobegao sa suđenja pre dvadeset pet godina. Neki koji su optuženi za mnogo veću količinu se brane sa slobode, a njega od 2010. godine drže u pritvoru. Pa da je na snazi ostala prethodna kazna od sedam godina, on bi za nekoliko meseci bio slobodan, jer bi ga 'uhvatila' amnestija. Ovako, strahujem da ga ne osude na duplo veću nego što je bio osuđen u prvostepenom postupku'', objasnila je ona.

Apelacioni sud potvrdio je deo presude kojom je Kristijan osuđen za nedozvoljeno držanje oružja i pravosnažno ga osudio na dve godine i tri meseca zatvora, dok je za drogu naložio novo suđenje, navodeći da “prvostepeni sud nije dao kompletnu i detaljnu analizu dokaza”.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Golubović je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. do 16. januara 2010. godine kad je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina. Kristijan je posle spektakularnog hapšenja ispred crkve Svetog Marka u pritvoru od 16. januara 2010. godine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.06.2013. 15:39
Ima i mnogo opasnijih od Golubovića, baš da će da kidiše na sudiju u sudu, neće. Sve je to deo predstave.
Nedelja 16.06.2013. 20:30
Jadno mamino čedo i "nevinašce"! Kako samo mogu biti tako okrutni!?
Nedelja 16.06.2013. 11:36
Sramota je kako muce coveka.. Kristijan nije kriminalac, on je legenda!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online