Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.06.2013.
10:06
Radio 021 A

Taksisti pisali kaznu, a on bio na nišanu

Novosadski taksista Milana Ostojića morao je begunca da vozi do Žablja. Usput ga je zaustavila patrola policije zbog saobraćajnog prekršaja, ali saobraćajci nisu primetili da je u čoveka kome su ispisivali kaznu sve vreme bio uperen "tetejac".

Foto: Ilustracija
 

Kako Ostojić kaže za 021, prihvatio je vožnju u Ulici Koste Mirosavljevića, gde mu je u automobil ušao mladić od otprilike 17-18 godina.

"Kada sam stigao na adresu, primetio sam policajce, koji su mi rekli da se vratim na stajalište. Međutim, kada sam okrenuo automobil, dečko je izašao iz sporednog ulaza, otvorio vrata i seo na suvozačko mesto. Kada je video da se policija okreće, izvadio je pištolj i naredio mi da vozim odatle", priča Ostojić.

Uplašeni, ali pribrani taksista poslušao je naredbu i krenuo ka Žablju. Na uglu Primorske ulice i Temerinskog puta primetio je patrolu saobraćajne policije, i namerno prošao kroz crveno svetlo kako bi privukao pažnju na sebe. Kada je video rotaciju iza sebe, pomislio je kako je manevar uspeo, međutim, revnosni policajci nisu "pročitali" nijedan Ostojićev signal, već su mu hladnokrvno ispisali kaznu od 5.000 dinara.

"Najpre sam pokušao da izađem iz vozila, da se 'dogovorimo', kako bih im rekao šta se dešava, međutim, nisu mi dozvolili uz obrazloženje da ne smem da izlazim iz automobila dok traje legitimisanje. Kad to nije uspelo, pokušao sam da napišem primedbu u zapisnik u kojoj bih objasnio da sam talac, međutim, policajci mi nisu dali da uzmem notes u ruke. A klinac je sve vreme držao pištolj ispod duksa uperen u mene", kaže Ostojić za Novosadski informativni portal.

Drama je bila gotova u Žablju, kada je taksista parkirao automobil ispred adrese koju je zahtevao mladić sa pištoljem. Ostojić kaže da se uputio u policijsku stanicu odmah nakon što je begunac izašao iz vozila, i prijavio slučaj.

Od novosadske policije Radio 021 nije uspeo da dobije odgovor zbog čega je policija intervenisala na adresi begunca. Prema nezvaničnim saznanjima, mladić je potezao pištolj na svoje ukućane, koji su pozvali 192, ali je nasilnik uspeo da se "izmigolji". Kako 021 saznaje, u pitanju je osoba koja je odranije poznata policiji zbog brojnih krivičnih dela.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.06.2013. 10:32
S obzirom da su pokazali "izrazitu inteligenciju", ove policajce trreba odmah unaprediti u vise cinove.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online