Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.05.2013.
21:08
Vijesti A

Zemunski klan pretražuje crnogorsko primorje

Crnogorska policija početkom prošle nedelje bila je na nogama pošto su iz Beograda dobili podatak da se na primorju nalazi šest pripadnika "emunskog klana", koji su u Crnu Goru došli kako bi prikupili podatke o ubici Nikole Bojovića.

Luka Bojović poslao ljude da istraže ko je ubio Nikolu

"Zemunci" su u Crnu Goru stigli, kako se veruje, po nalogu Luke Bojovića, koji je iz zatvora u Španiji naredio da se istraži ubistvo njegovog brata Nikole. Podgoričke "Vijesti" su u crnogorskoj policiji saznale da su "zemunci" neopaženo ušli u Crnu Goru, a podatak da se oni nalaze na primorju stigao je depešom iz Beograda kada su ih kolege iz Srbije obavestili da imaju "nezvane goste".

Sagovornik "Vijesti" kaže da su se pripadnici "Zemunskog klana" zadržali kratko u Podgorici, ali da su najviše vremena proveli kod isturenih "jataka" Bojovićevog klana u Baru i kasnije u Budvi. Razlog za posetu bio je podatak, koji srpska policija ispituje još od prvog dana ubistva Nikole Bojovića, da je likvidacija naručena iz zavađenih crnogorskih mafijaških krugova.

"Imamo podatak da su pripadnici klana iz Beograda posetili svoje bliske saradnike u Baru. Upravo u tom gradu, gde imaju istureni svoj deo za Crnu Goru, raspituju se o svemu što ih može dovesti do naručioca ubistva Nikole Bojovića. Na taj način sklapaju zločin i vode neku svoju istragu", objasnio je sagovornik "Vijesti".

Policija na uviđaju na mestu gde je ubijen Nikola Bojović
 

Nikola Bojović ubijen je početkom maja kada ga je ubica, maskiran kačketom i kragnom prsluka, izrešetao u Ulici carice Milice. Bojović je ubijen dok je išao u posetu ocu. Surova likvidacija brata uhapšenog vođe "zemunskog klana", kako se veruje u policijskim krugovima, osveta je Luki Bojoviću zbog nekih ranijih zločina i pokušaja atentata.

Srpska policija od početka nalogodavce i ubicu traži na crnogorskom primorju i svakodnevno traži od podgoričkih kolega da im šalju operativne podatke.

Poseta Bojovićevih ljudi Crnoj Gori zabrinula je neke iz mafijaškog miljea u Budvi, ali isto tako napravila pometnju i u policijskim krugovima jer se boje da ovog leta primorje ne postane poprište kriminalnih obračuna. Podatak da se u Crnoj Gori ovog leta može očekivati neka mafijaška likvidacija ili eksplozija stigla je u Podgoricu iz Beograda, a da je sve blizu istini postalo je jasnije pošto su se šestorica "zemunaca" raspitivala o nekim ljudima iz Budve.

"Imamo taj podatak. Činimo sve da se to ne desi i da sprečimo takve obračune", rekao je sagovornik "Vijesti" iz policije. Policija je poslala "tajnu pratnju" kako bi "pecala" "zemunce" po Baru i Budvi, a ih nisu zaustavljali jer je to bio dogovor dveju policija.

Nakon što su “zemunci” napustili Crnu Goru policija je provjerom utvrdila da su oni ušli na redovni granični prelaz ali prilikom ulaska nijesu pokazali svoje, već pasoše koji su glasili na imena državljana BiH.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online