Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 29.04.2013.
16:42
RTS A

Još se ne zna kako je poginuo đak u Vrnjačkoj Banji

U Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu izvršena je obdukcija učenika osmog razreda koji je juče poginuo u Vrnjačkoj Banji, ali još nema novih detalja. Istražni sudija Višeg suda u Kraljevu Vesna Radomirović ponovila je da će istraga pokazati kako se dečak našao na tom delu nezavršene zgrade hotela "Zvezda 2".

Đaci i meštani Vrnjačke Banje okupljeni oko mesta na kome je dečak stradao
 

"Dalja istraga će pokazati razlog kako se dete našlo na tom mestu, da li je nesrećan slučaj ili je bilo eventualnog guranja i kako je došlo do pada u taj deo objekta", rekla je Radomirović.

Prema poslednjim informacijama, dečak je poslednji put viđen juče oko 12 sati, a kako su rekla deca koja su ga među poslednjima videla, najverovatnije je bio sam.

Povodom te tragedije, sutra će u Vrnjačkoj Banji biti proglašen Dan žalosti. Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović uputio je saučešće porodici poginulog dečaka i rekao da je taj nedovršeni objekat, čija je gradnja počela 80-ih godina prošlog veka, postao veliki problem Vrnjačke Banje. Prema njegovim rečima, nekoliko pokušaja da se objekat proda su propali, a opština nema dovoljno novca da ga obezbedi.

Inače, HTP Fontana je investitor i vlasnik objekta, na kome je prva faza završena još 1989. godine. Jedan od izvršnih direktora HTP Fontana Danijela Čeperković izjavila je da su oni bili bespomoćni u zaštiti tog dela objekta, jer je je zaštitna ograda, koju su postavljali, stalno skidana. Ona je rekla da oseća krivicu i žaljenje i dodala da se nada da će neko, posle ove tragedije, konačno pronaći način da se taj objekat do kraja izgradi ili sruši.

Načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić rekao je da će prosvetna inspekcija, posle istrage nadležnih organa, ispitati sve okolnosti pogibije dečaka na ekskurziji u Vrnjačkoj Banji.

"Našim upustvom se predviđa da se ekskurzije, nastava na otvorenom, planiraju za 24 sata. Đaci nijednog trenutka ne mogu da budu sami, bez obzira da li su u pitanju slobodne aktivnosti", istakao je Tmušić. On je rekao da je svestan da je to težak posao za profesore i nastavnike, ali je dodao da su oni u "obavezi da se dobro pripreme i realizuju ekskurzije i nastavu".

Utorak 30.04.2013. 08:37
Mrtva usta ne govore!, Saučešće roditeljima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online