Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.04.2013.
01:10
Ekipa Vesti A

U grob sa plišanim medom

U Velikoj Ivanči kraj Mladenovca juče je sahranjeno 12 ljudi i jednog dete, žrtve krvavog pira žitelja ovog sela Ljubiše Bogdanovića (60), koji je posle masakra, videvši dolazak policije, pucao sebi u glavu.

I dok su šokirane porodice u Ivanči pripremale sahranu svojih najmilijih, Bogdanović je preminuo u beogradskom Urgentom centru. Ovaj do sada nezapamćen zločin u Srbiji jedina je preživela Ljubišina supruga Javorka, teško ranjena hicima u glavu i vrat.

Kilometarska kolona

Posle opela povorka je krenula ka groblju, koje je udaljeno oko kilometar. Tela ubijenih su od crkve do mesnog groblja prevezena u sedam kombija.
Po kiši koja je tokom opela počela da pada, formirala se i kilometarska kolona ožalošćenih koji su 13 žitelja Velike Ivanče ispratili na večni počinak.

Podsetimo, Bogdanović je u ranim jutarnjim satima pištoljem CZ 88 prvo likvidirao sina Branka (32) i majku Dobrilu (83). Onda je izašao iz kuće i krenuo da ubija po komšiluku. Došao je do kuće Despotovića gde je metkom u glavu iz pištolja CZ 88 ubio Mikaila (61), njegovu ženu Milenu (61), unuka Gorana (24), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog jednoipogodišnjeg sina Davida.

Onda je došao do kuće Stekića, gde je ubio Danicu (78), pa je otišao do kuće Ješića gde je smaknuo Ljubinku (64) i njenog sina Miloša (48). Zatim je krenuo do kuće porodice Mijailović, gde je ubio Velimira (78) i njegovu suprugu Olgu (79). Potom se vratio do kuće Stekića gde je smaknuo Draganu (50).

Crkveno dvorište bilo je puno. Na sve strane suze, jauci i poneki krik: "Ustani, javi se!" Većina okupljenih nije nosila po jednu, već po 13 sveća, za svakog od tragično stradalih meštana Velike Ivanče.

Porodica ubice

Sahrani u Velikoj Ivanči prisustvovala je i porodica ubice - Ljubiše Bogdanovića. Oni su stajali po strani, vidno odvojeni od ostalih.
Takođe, juče je najmanje rodbine bilo pored kovčega sa telima Branka Bogdanovića (sina ubice) i njegove babe Dobrile, koje je Ljubiša prve usmrtio.

Opelu su prisustvovali i predsednik Skupštine Beograda, Aleksandar Antić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović, koji su obišli sve kovčege i svakoj porodici lično izjavili saučešće.


- U ime Vlade, premijera i vicepremijera izražavam duboko saučešće. Sada tuguju Ivanča, Mladenovac, Srbija i svi Srbi ma gde da su. Teško je bilo šta reći. Neka nam ovaj strašan događaj i žrtve budu na poziv za praštanje, ljubav, veru i nadu - zaključio je Božović posle opela.


Motiv ovog stravičnog zločina još nije poznat, a prethodnih dana meštani Ivanče su nagađali šta je njihovog rođaka i komšiju moglo da navede na ovakav čin. O njemu nisu imali ružne reči, a njegov šurak je rekao da je bio pošten i vredan čovek, dobar za selo, ali prek i strog prema porodici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online