Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.04.2013.
01:10
B. Đokić - Vesti A

Masakr zavio Srbiju u crno

Istražni organi i dalje pokušavaju da shvate šta se dešavalo u glavi Ljubiše Bogdanovića (60) što ga je nateralo da krene u krvavi pir po selu Velika Ivanča kod Mladenovca, gde je ubio 13 svojih rođaka i komšija. Policajci se nadaju da će njegova supruga Javorka (60), koja se nalazi u Urgentnom centru zbog teških povreda koje joj je naneo suprug, moći da objasni šta ga je nateralo na zločin u kojoj je nastradalo pet porodica.

TUGA I NEVERICA: Rodbina žrtava šokirana masovnim ubistvom u Velikoj Ivanči 


Kako prenose beogradski mediji, ona je pošto je donesena u Urgentni centar, rekla da nije ni slutila šta će njen muž da uradi.


- Ljubiša je bio preke naravi, ali se nečemu ovakvom nisam nadala. Svi smo bili kao jedna velika porodica - izjavila Bogdanovićeva.

Nju je suprug ranio dok je zvala policiju da prijavi pucnjavu po selu, što je spaslo ko zna koliko života, jer su policijske patrole koje su ubrzo stigle u zaselak ugledale Bogdanovića na kapiji kuće porodice Kostadinović, koje je krenuo da pobije. Kako nezvanično saznajemo u policiji, mogući motiv Bogdanovićevog zločina su dugo potiskivani instinkti.

U  Srbiji proglašen Dan žalosti
 


- Njemu se otac obesio dok je bio dečak. Stric mu je umro na psihijatriji u bolnici "Laza Lazarević", a i brat od strica mu se leči u ovoj ustanovi. Bogdanović nikad nije pio, nije pucao iz oružja na proslavama, moguće da je ceo život hteo neke instinkte i šokove iz detinjstva da kontroliše, a onda su iz još nepoznatog razloga oni proključali, pa je rešio da pobije porodicu, rođake i komšije - nezvanično saznajemo u policiji.


Preživeli članovi porodica Bogdanović, Despotović, Stekić, Ješić i Mijailović još su u neverici. Većina žrtava smaknuta je dok su spavali u krevetima, hicima iz pištolja u glavu. U seoske kuće Bogdanović je ulazio bez problema, jer nisu bile zaključane. Jedino je u porodici Ješić zatekao zaključana vrata. Pokucao je i otvorila mu je Ljubinka (64) koju je odmah upucao na pragu kuće, a potom i njenog sina Miloša (48).
Bogdanovićeve ćerke bliznakinje Zorica (39) i Slavica (39) kažu da su se sa roditeljima čule poslednji put veče pred masakr.


- Sve je kao i prethodnih dana bilo uobičajeno. Tata je hranio stoku, a brat muzao krave. Mama je čistila orahe za slavu Svetog Marka. Protekle nedelje bili smo svi zajedno, proslavili tatin rođendan - kažu one.


Jedan od retkih koji je preživeo masakr je Radivoje Stekić, jer je bio na poslu kada je Bogdanović upao u njegovu kući u ubio mu majku Danicu (78) i ženu Draganu (50). Srećom preživeo je i njegov sin Aleksandar (28), koji je spavao na spratu kuće, pa ga je monstruozni ubica zaobišao.

Što ubi dete, crni Ljubiša?

 

Selo u nverici zbog krvoprolića
 

U kući Despotovića gde je pobijeno petoro članova porodice, rodbina je u neverici, pogotovo zbog hladnokrvne likvidacije Davida starog godinu i po dana.


- Što ubi dete, crni Ljubiša? Šta je ono zgrešilo? Ne mogu da verujem da je ovaj ležaj prazan iz koga je iz sna u smrt otišao moj maleni David - u neverici i kroz suze govorio je rođak Novica Nikolić. 

 

Ubica i dalje kritično

 

Zdravstveno stanje Bogdanovića je kritično, dok njegova supruga Javorka pokazuje znake oporavka. On se kada je video policiju, vratio sa kapije porodice Kostadinović i u voćnjaku ispod svoje kuće ispalio metak u glavu. Zbog teških povreda mozga, prognoze za njegov oporavak su vrlo neizvesne. Sa druge strane, njegova supruga je iako dva puta pogođena, u glavu i u vrat, srećom prošla bez povreda mozga i kičme, pa su prognoze za njen oporavak mnogo bolje. 

 

Meci ispadali iz džepova

 

U haosu koji je vladao nakon masakra, Bogdanović je hitno prebačen u beogradski Urgentni centar. Kako kaže medicinsko osoblje koje se u tom trenutku zateklo, dok su ubicu unosili u šok sobu na reanimaciju, iz njegovih džepova su po podu Urgentnog centra padali meci, ukupno 16 komada. Kako se pretpostavlja, Bogdanović je u krvavi pir uz pištolj CZ 88 poneo i oko 50 metaka. 


Krvavi pir

 

Podsetimo, Ljubiša Bogdanović prvo je likvidirao sina Branka (32), i majku Dobrilu (83). Onda je izašao iz kuće i krenuo da ubija po komšiluku. Došao je do kuće Despotovića gde je metkom u glavu iz pištolja CZ 88 ubio Mikaila (61), njegovu ženu Milenu (61), unuka Gorana (24), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog jednoipogodišnjeg sina Davida. Onda je došao do kuće Stekića, gde je ubio Danicu (78), pa je otišao do kuće Ješića gde je smaknuo Ljubinku (64) i njenog sina Miloša (48). Krenuo je do kuće porodice Mijailović, gde je ubio Velimira (78) i njegovu suprugu Olgu (79). Potom se vratio do kuće Stekića gde je smaknuo Draganu (50). 

 

 

Saučešća iz Evrope

 

Gradska opština Mladenovac će, u saradnji sa gradom Beogradom, preuzeti potrebne radnje kao i sve troškove organizacije i sprovođenja sahrane lica koja su ubijena u selu Velika Ivanča. Predsednik gradske opštine Mladenovac Dejan Čokić, obavestio je većnike da su izraze saučešća porodicama nastradalih i opštini Mladenovac uputili Vensan Dežer, šef delegacije Evropske unije u Srbiji i župan Gornje Radgone, pobratimske opštine iz Slovenije, Anton Kampuš.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 09:26
Mislim da Javorka neće ništa naročito da ispriča istražnim organima. Živeće ona jadna još godinama u strahu, u svesti da mora da čuti o porodičnom zlostavljanju, oako zlostavljača nema. Možda će to da ode tako daleko, da će po navici da izjavi da je bio dobar čovek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online