Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2013.
14:33
Beta A

"Miša Banana i Dačić bili samo drugari"

Advokat Rodoljuba Radulovića poznatog i kao Miša Banana, osumnjičenog za šverc kokaina iz Južne Amerike, rekao je da između njegovog klijenta i premijera Ivice Dačića nije bilo kriminalno-političke veze, već da je njihov odnos bio isključivo drugarske prirode.

Premijer pokazuje izveštaj policije o Raduloviću o kojem nije bio upoznat kada se sa njim "družio"
 

"Odgovorno tvrdim da nema ni naznaka o političko-kriminalnoj vezi. To je bio isključivo drugarsko-prijateljska veza", kazao je Velislav Milutinović novinarima ispred zgrade Specijalnog suda gde je danas počelo suđenje za šverc 1,8 tona kokaina iz Argentine.

Advokat je naveo da je Radulović poznat u celom svetu kao privrednik i da je imao kontakte sa brojnim javnim ličnostima među kojima su političari, glumci, reditelji i osobe iz sveta sporta, pošto je svojevremeno bio i predsednik Teniskog saveza Srbije i Crne Gore.

Milutinović je naveo da je Radulović imao poslovne kontakte sa bivšim premijerom SFRJ Antom Markovićem, bivšim predsednikom Izvršnog veća SFRJ Radojem Kontićem, kao i da je poznavao neke osobe sa optužnice za šverc kokaina. Branilac je naveo da se Radulović ne tereti kao organizator kriminalne grupe, već da je član grupe Darka Šarića.

"Želim da demantujem da se on tereti da je organizator šverca kokaina, već je on osumnjičen kao pripadnik te kriminalne grupe. On je osmi na optužnici i tereti se da je navodno kupio brodove kojima je kokain prevezen iz Argentine do Sredozemnog mora", rekao je Milutinović.

On je dodao i da se njegov klijent o tačkama optužnice izjašnjava kao nevin i da je spreman da dođe u Srbiju i iznese odbranu.

"Moj klijent jeste bio vlasnik ta dva broda, ali on nije upravljao njima. Poslovnim aktivnostima tih brodova upravljale su brokerske kuće i o tome imam dokaza", kazao je advokat.

Milutinović je rekao da je njegov klijent hteo da dođe kada se vodio pretkrivični postupak, ali da su tada tužilac i istražni sudija odbili njegov zahtev da se ukine međunarodna poternica kako bi došao da svedoči. Branilac Radulovića je rekao i da se ne slaže sa zahtevom tužioca da se obelodani sadržaj 130 diskova o kontaktima članova Šarićevog klana.

"Nema ustavnih ni zakonskih osnova da se obelodani sadržaj tih diskova, pošto postoji ustavna zabrana da se ne mogu objavljivati informacije posle šest meseci od kako su prikupljenje", rekao je Milutinović.

Za šverc kokaina iz Argentine tereti se osam osoba, a kao organizatori su optuženi Darko Šarić, Goran Soković, Željko Vujanović i preminuli Dragan Dudić Fric. Suđenju danas prisustvuje samo Vujanović koji se izjasnio kao nevin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online