Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 09.03.2013.
15:29
Kurir A

Uhapsili deku jer nije pokosio travu

Zdravko Pavlović iz Valjeva pet dana proveo iza rešetaka u Kazneno popravnom zavodu za maloletnike, jer je odbio da plati kaznu od 5.000 dinara za neraskrčeno rastinje pored puta.

Foto: Ilustracija

Policija u Valjevu pre petnaestak dana uhapsila je deku Zdravka Pavlovića (86) iz sela Brezovica kod Uba zbog neizmirene kazne u iznosu od 5.000 dinara!

Njegov sin Nikola Pavlović kaže da ne može da veruje da, u vreme kada kriminalci slobodno šetaju ulicama, policija pet dana u zatvoru drži nemoćnog starca od skoro 90 godina, i to zbog nepokošene trave.

"Sve je počelo kad je dobio upozorenje od opštine da mora da uredi rastinje na posedu koji se nalazi između puta i njiva. Naznačili su datum do kada to mora da se izvrši i on je to uradio u predviđenom roku. Međutim, ipak je dobio novčanu kaznu za neizvršenje obaveze u iznosu od 5.000 dinara. Naravno da nije hteo da je plati, pošto je na vreme uradio to što se od njega tražilo", objašnjava mlađi Pavlović za "Kurir".

On naglašava da je njegov otac pošten seljak koji nikad nikome nije učinio ništa nažao i koji nije imao sukobe sa zakonom. Kako dodaje, neverovatno je da zbog takve nebuloze u njegov dom dolaze dva policajca, koji jadnog starca trpaju u maricu i voze u pritvor u Valjevo. U MUP su rekli da ne znaju zašto je Pavlović uhapšen i da je za to nadležan Prekršajni sud u Valjevu.

"Saobraćajni inspektor izlazi na teren i utvrđuje da li su ljudi uredili svoju obalu. U slučaju da nisu, piše im se prekršajna prijava i dostavlja rok od 20 dana da se ispoštuje zakonom propisana obaveza. Posle tog perioda izlazimo na teren da konstatujemo stanje stvari. U slučaju da je ostalo nepromenjeno, sudija za prekršaje propisuje novčanu kaznu, koju po neizmirenju zamenjuje zatvorska kazna", kažu iz saobraćajne inspekcije.

POVEZANE VESTI

Subota 09.03.2013. 16:13
Sudija predmetnog suda bi trebao za kaznu celo leto da nadnici kod njega na imanju.
Subota 09.03.2013. 17:37
koja je ovo idiotska drzava,sta bi bilo da je umro pa da nema ko da pokosi,kome bi onda uzeli 5 hiljada,osudili bi vazduh ali posto vazduh nema tekuci racun isao bi u zabelu,joj samo da pobegnem odavde
Nedelja 10.03.2013. 08:06
Poštujem odluku starog gospodina, niko neka ne daje ni dinar za kojekakve kazne, kojih ima mnogo. Neka se odleži. I to je način mirnog bojkota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online