Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.03.2013.
15:36 >> 16:09h
Srna A

Miškovići ostaju u pritvoru do juna

Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri meseca pritvor vlasniku kompanije "Delta" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću, rečeno je Srni u ovom sudu.

Još tri meseca u pritvoru: Miroslav Mišković
 

"Svoj trojici okrivljenih produžen je pritvor za još tri meseca, najduže do 9. juna", rekla je Srni portparol ovog suda Mirjana Piljić. Okviljenima je sud prethodno odbio zahtev za jemstvo.

Miškovići i Đurašković osumnjičeni su za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća. Njih trojica i još sedam okrivljenih, koji se brane sa slobode, sumnjiče se da su malverzacijama oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona dinara.

"Tužilaštvo se podsmeva zakonu"

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal nameće populističke argumente a ignoriše pravne predlogom sudu da odbije jemstvo i produži pritvor Miškoviću za još tri meseca,
izjavio je danas advokat Zdenko Tomanović, branilac predsednika kompanije Delta Miroslava Miškovića.

 

"Slučaj 'Mišković' je dokaz da u Srbiji ne morate da izvršite krivično delo da biste bili u pritvoru. Stav tužilaštva je uporno podsmevanje zakonu i činjenicama i dalje obesmišljavanje krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja kroz nametanje populističkih, ali zato ignorisanje pravnih argumenata, i upotreba pritvora suprotno svrsi koju je odredio Zakonik o krivičnom postupku", rekao je Tomanović.

Predlog za produženje pritvora podnelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije.

Policija je privela vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još osam lica, među kojima je bio i vlasnik grupe "Nibens" Milo Đurašković, 12. decembra 2012. godine.

Vlasnik "Delta holdinga" priveden je nakon što je dva puta bio u policiji na saslušanju, dok je njegov sin Marko saslušan jednom, a policija ga je privela prilikom pokušaja da napusti zemlju. Osim o privatizaciji putarskih preduzeća, oni su bili saslušani i zbog slučaja "Luke Beograd".

POVEZANE VESTI

Petak 08.03.2013. 20:06
Ово полако, али сигурно,постаје спрдња.Тужилаштво следи ''светли'' пример хашког ''трибунала'' и титовог правосуђа, ухапси, затвори, па скупљај доказе за некога ко ''мора'' бити осуђен. Месецима у ''притвору'', па на шта то личи? Ако је крив, судите му, ако није пуштајте га. Изгледа да је ово био само још један спин у стилу Бриса Татона, Уроша Мишића и керуше Миле, у старом добром маниру жуте хунте и титових ''југословена'' тј. ''Друге Србије'' ( друге, титове Југославије). Док се Дедиње не ослободи (од ''црвене буржоазије''), Србија неће бити слободна.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online