Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 28.02.2013.
17:50
Beta A

"Nisam hteo Čedi da prosviram glavu"

Nekadašnji zamenik komandanta Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdan Jovanović negirao je danas da je tokom protesta jedinice novembra 2001. pretio pištoljem tadašnjem funkcioneru DOS-a Čedomiru Jovanoviću.

Zvezdan Jovanović: Zvezdan Jovanović nije pretio Čedi, kaže i Ulemek
 

"Nisam potezao pištolj, niti sam imao takvu nameru. Nikakvog konflikta u Kuli nije ni bilo", rekao je Jovanović u Specijalnom sudu.

Optuženi komandant JSO-a Duško Maričić je na prethodnom glavnom pretresu kazao da je Zvezdan Jovanović hteo Čedomiru Jovanoviću da "prosvira" glavu tokom svađe u Kuli. Prema rečima Duška Maričića, kada je Jovanović došao u Kulu, došlo je do svađe između njega i Milorada Ulemeka.

Tom prilikom, kako je kazao Maričić, Jovanović je opsovao i njega, zbog čega se "Zvezdan Jovanović iznervirao i hteo da mu prosvira glavu". Maričićevu verziju priče negirao je i Milorad Ulemek Legija.

"Neistina je da je Zvezdan potezao pištolja na Čedomira Jovanovića. Priča o svađi ima više verzija - u jednoj sam ja sebi hteo da odsečem prst, plakao i čupao kosu, u drugoj je Jovanović potegao nož na Čedu. Sve te priče su neistinite i ne znam kad i ko ih je plasirao", rekao je Ulemek.

On je kazao da sukob između Zvezdana Jovanovića i Čedomira Jovanovića dogodio kad je tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović došao u Kulu da razgovara sa pripadnicima JSO.

"Mihajlović je izašao sa sastanka i nosio papir sa svojom ostavkom. Čeda je skočio, otrgao mu i iscepao papir. Svi su se zbili oko njih dvojice", rekao je Legija. Kako je naveo, kad je Zvezdan Jovanović upitao o čemu se radi Čedomir Jovanović mu je rekao da gleda svoja posla.

Pripadnici "crvenih beretki" Zvezdan Jovanović, Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić, Vladimir Potić, Mićo Petraković i Veselin Lečić optuženi su za oružanu pobunu novembra 2001. godine.

Na današnjem suđenju Jovanović i Lečić su kazali da nikada ne bi upotrebili oružje i pucali na pripadnike vojske i policije. Jovanović je rekao da bi odbio takvo naređenje i da veruje da bi to uradili i drugi pripadnici jedinice.

"Ne mogu da zamislim da neko stane pred pripadnike JSO i da im naredi da pucaju na vojnike i policiju", rekao je Jovanović.

Suđenje će biti nastavljeno sutra. Pobuna JSO počela je 8. novembra 2001. godine posle hapšenja braće Nenada i Predraga Banovića, optuženim pred Haškim tribunalom za ratne zločine počinjene u logoru Keraterm.

"Crvene beretke" blokirale su deo auto puta Beograd-Niš kod Sava centra u punoj ratnoj opremi demonstrirajući moć zahtevom za smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića.

Optuženi su negirali da su učestvovali u oružanoj pobuni navodeći da je reč o protestu, jer je jedinica izneverena i zloupotrebljena, jer nisu znali da hapse braću Banović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.02.2013. 18:10
Čovek ladno nije hteo Čedi da prosvira vugla? I treba da mu sude.
Četvrtak 28.02.2013. 18:31
""Nisam hteo Čedi da prosviram glavu" " хе хе хе да му није припретио у шиларевој и да није И због тога срушена
Četvrtak 28.02.2013. 21:53
zaboravio metke kod kuce..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online