Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 28.02.2013.
14:28
Beta A

Smene u "Putevima", Drobnjak ide?

Ministarstvo saobraćaja navelo je, povodom dve teške saobraćajne nesreće na istoj deonici autoputa Beograd-Novi Sad, da je u toku "utvrđivanje odgovornosti organa zaduženih za rad u ovoj oblasti".

Foto: Arhiva
 

U toku je i "procedura koje se odnosi na izbor novog rukovodstva Javnog preduzeća Putevi Srbije", piše u odgovoru Ministarstva saobraćaja povodom pojedinih zahteva da direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak bude smenjen zbog nesreća i izjava o njima.

"Kadrovske promene u svim javnim preduzećima koja su u nadležnosti Ministarstva saobraćaja, odvijaju su po novom Zakonu o javnim preduzećima, ... o postavljenju novih rukovodstava, generalnih direktora, Upravnih i Nadzornih odbora, kao i svih ostalih organa", piše u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Dodaje se da se taj posao "odvija prema planiranoj dinamici i predviđenim rokovima, uz striktno poštovanje svih odredbi Zakona o javnim preduzećima".

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja zatražio je juče od Vlade Srbije da smeni generalnog direktora Puteva Srbije Drobnjaka zbog izjava o dve teške saobraćajne nesreće na deonici autoputa na kojoj se gradi naplatna rampa.

Komitet je ocenio da je izjava Drobjaka listu "Blic" povodom nesreća u kojima je poginula jedna, a povređene su tri osobe, "neprimerena i nedopustiva".

"Pored toga što je sporni intervju usmeren na izbegavanje krivične odgovornosti zbog propusta odgovornih u JP Putevi Srbije, on predstavlja grubo vređanje žrtava saobraćajnih nezgoda i njihovih porodica", ocenjuje se u saopštenju.

Na pitanje novinara "Blica" zašto stubovi na spornom delu autoputa nisu bili obeleženi na vreme, već tek nakon nesreća, Drobnjak je odgovorio:

"Ništa vi ne razumete. Tu treba da se postavi struja. A kablove nam kradu. Ali, sad ćemo da postavimo, pa i neka ukradu. Kada je reč o nesrećama, na autoputu postoje putokazi za naplatnu rampu i da se brzina smanji. Ti stubovi su bili lepo ofarbani u crveno-belo. Pa šta ako je bio mrak, video bi ih i ćorav vozač. Ali, ne može da ih vidi
ako vozi 200 na sat. Da je vozio koliko je ograničenje, 40 ili 60 na sat, i udario, ništa im se ne bi dogodilo", rekao je Drobnjak.

Drobnjak se kasnio izvinio porodicama stradalih, ali je i najavio tužbu protiv Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.02.2013. 14:31
kuda ide? U zatvor ili na novo direktorsko mesto?
Četvrtak 28.02.2013. 14:46
Сви ти за путеве на челу са Мрком лопату у руке и на принудни рад а Ана Бекута да им пјева!
Četvrtak 28.02.2013. 14:45
Ma bre njega treba uhapsiti pre svega zbog kradja, pa onda zbog nestrucnosti i zato sto ga je boleo K... za puteve. Njemu je bili bitno da drpi pare govnar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online