Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.02.2013.
15:57 >> 17:00h
Beta A

Protiv koga su revizori podneli prijave?

Državna revizorska institucijaSrbije (DRI) je danas saopštila da je, zbog nepravilnosti u trošenju budžeta 2011. godine, sudovima podnela niz prekršajnih i krivičnih prijava protiv ministara, ambasadora, gradonačelnika i drugih državnih službenika.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je protiv ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića

DRI je na svom sajtu (www.dri.rs) objavila da je sudovima podnela 193 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a tužilaštvima 28 prijava za privredni prestup i osam krivičnih prijava.

Ministarstvo saobraćaja prihvatilo sugestije DRI

 

Ministarstvo saobraćaja Srbije
negiralo je danas nalaze Državne revizirške institucije da je nenameski trošen novac u Ministarstvu za infrastrukturu u 2011, na čijem je čelu bio sadašnji ministar saobraćaja.

 

"Nikada u Ministarstvu koje vodi ministar Milutin Mrkonjić nije
potrošen ni jedan dinar nenamenski. Sredstva za izgradnju putne infrastrukture o kojima se u tekstu radi, utrošena su namenski za izgradnju puteva u opštinama Srbiji", navodi se u saopštenju.

 

U Ministarstvu saobraćaja istuču da su prihvatilu primedbe i
sugestije DRI, koje je dala u nalazu revizije rada Ministarstva
infrastrukture kod raspodele novca projekte putne

infrastrukture u opštinama.

 

Navodi se da je DRI u nalazu kontrole za 2011. godinu dala primedbu na nepostojanje procedure na osnovu koje Ministarstvo dodeljuje sredstva
za realizaciju projekata putne infrastrukture u opštinama.

 

Sugestija koju je Državna revizorska institucija dala Ministarstvu je, kako se ističe, odmah prihvaćena i sačinjeno je Uputstvo i procedura raspodele sredstava iz budžeta za realizaciju projekata putne infrastrukture.

 

"Što se tiče primedbe Državne revizorske institucije na izgradnju i finansiranje lokalnih puteva u opštini Novi Pazar, ona se odnosi na proceduru izbora izvođača radova shodno Zakonu o javnim nabavkama",
dodaje se u saopštenju.

Prijavama je obuhvaćeno 319 lica zbog nepravilnosti koje su državni revizori utvrdili kontrolom finansijskih izveštaja budžetskih korisnika u 2011. godini.

Na sajtu se navodi da su krivične prijave podnete protiv gradonačlenika Požarevca Midraga Milosavljevića, Užica Jovana Markovića i Vranja Miroljuba Stojčića, protiv predsednika opštine Bački Petrovac Vladimira Turana i Pirota Vladana Vasića.

Krivična prijava je podneta i protiv direktora Društvenog fonda za puteve Opštine Pirot Miroslava Mančića, direktora predškolske ustanove Dečiji vrtić iz Užica Zorice Todorović i predsednika saveta Mesne zajednice "Ivanovo" u Pančevu Josifa Vasilčina.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je protiv ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i bivših ministara kulture Predraga Markovića i Nebojše Bradića, i bivšeg ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je i protiv sedam ambasadora Srbije: Radomira Diklića u Belgiji, Sande Rašković-Ivić u Italiji, Dragana Županjevca u Grčkoj, Dušana Batakovića u Francuskoj, Jelice Kurjak u Rusiji i Zorana Lutovca u Crnoj Gori.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pokrenut je i protiv generalnih sekretara u Minisatrstvu spoljnih poslova Vladimira Ćurguza i Mirjane Živković.

DRI je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i protiv bivših državnih sekretarki u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva Jasne Matić i Snežane Stojanović Plavšić, protiv direktora Republičkog zavoda za informatiku i internet Damira Baralića, bivšeg direktora Uprave za veterinu Zorana Mićovića.

Isti zahtev DRI je podnela i protiv generalnog direktora Gradske čistoće Beograd Aleksandra Stamenkovića, direktora Elektrovojvodine Tihomira Simića, direktora Parka prirode "Mokra gora" Emira Kusturice, generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, direktora GSP Beograd Milete Radojevića, direktora Termoelektrane i kopova Kostolac Dragana Jovanovića.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je i protiv bivšeg  direktora Agencije za osiguranje depozita Milorada Džambića i direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Nikole Stankova.

Protiv Stankova je podneta prijava i za privrendi prestup, kao i protiv tri osobe u Kontroli - Borisa Broćića, Mirjane Branković i Vojisilava Okrajinova.

Za privrendi prestup prijave su podnete i protiv v.d. direktora  Agencije za osiguranje depozita Lidije Perović i Jelke Milošević, šefa finansijskog odeljenja u Agenciji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online