Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 19.02.2013.
19:07
Beta A

Veljović: U krađi državne zemlje učestvovao i neko sa vrha

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je u zloupotrebe sa državnom zemljom vredne više od 300 miliona evra sigurno umešan i neko na višem položaju od do danas uhapšenih i da će policija taj slučaj razrešiti do kraja.

Više od 300 hektara državne zemlje upisali kao svoju
 

"Da bi se taj novčani iznos nekome omogućio, odnosno zemljište u ovoj vrednosti, sigurno da postoji neko viši umešan. Suština je da do kraja razjasnimo da li su i viši funkcioneri od onih koji su uhapšeni umešani u transakcije. Biće ispitani svi, ne samo Saša Dragin, koji budu umešani u zloupotrebe u privatizaciji preduzeća 'Sloga Kać'", rekao je Veljović Radioteleviziji Srbije.

Rad policije u tom slučaju nije završen, istakao je Veljović. Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je policija privela 11 osumnjičenih za malverzacije državnim zemljištem i protiv njih podnela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su od juna 2005. do februara 2009. godine, postupajući kao službena lica u Službi za katastar nepokretnosti u Novom Sadu i odgovorna lica u preduzeću Sloga Kać, čiji je vlasnik Slobodan Šćekić, omogućili da se to preduzeće upiše kao vlasnik i nezakonito stekne 328 hektara zemljišta u katastarskoj opštini Novi Sad 3. To zemljište je bilo u državnoj svojini.

Prema podacima Poreske uprave Novi Sad, vrednost zemljišta je više od 300 miliona evra.

Uhapšeni su Bratislav Uzelac (sudski veštak), Jasmina Nikolić (član Nadzornog odbora AD Sloga Kać, Dane Čanković (v.d. direktor u AD Sloga Kać), Milutin Ždero (pomoćnik direktora Službe za katastar nepokretnosti). Privedeni su i Stevan Boroš (savetnik za Upravni nadzor Službe za katastar nepokretnosti), Nemanja Novakov (geometar), Nikola Jakšić (državni službenik u Ministarstvu poljoprivrede), Mirjana Milošević (predsednik Komisije za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima za katastarsku opštinu Novi Sad 3), Svetlana Oluški (član iste Komisije).

Uhapšeni su i Aco Ilijevski (savetnik u Republičkom javnom pravobranilaštvu) i Jovan Vladisavljev (predsednik Komisije za stručni nadzor Republičkog geodetskog zavoda).

Utorak 19.02.2013. 19:17
Ko je taj ? Ajde policijo, malo vece afere, da vas vidimo na djelu !
Utorak 19.02.2013. 20:31
Sve lopov do lopova.
Utorak 19.02.2013. 20:37
Direktor ? Poslije 2 godine v.d. funkcije ? Bujrum aga. Bujrum.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online