Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 15.02.2013.
01:44
Vestionline A

GSA: Milićevića nazivali bolesnikom

Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) najoštrije osuđuje napad na Borisa Milićevića, jednog od osnivača i bivšeg predsednika ove organizacije. Takođe, posle razgovora sa Borisom, GSA je užasnuta okolnostima i karakteristikama ovog napada i drskošću i bezobzirnošću napadača.

Opljačkan, pa pretučen: Boris Milićević
 

"Napad na Milićevića se dogodio u noći između 13. i 14. februara kada je Boris  izašao u beogradski klub "Plastik" gde je provodio veče najpre sa nekoliko svojih bliskih prijatelja i prijateljica, a zatim i u većem društvu u kome su se nalazila i dva muškarca starosti oko 26 i 30 godina koje su upoznali u klubu, a koja su ga kasnije i napala i opljačkala".

"S obzirom da su u tom velikom društvu svi najnormalnije komunicirali i da ništa nije ukazivalo na potencijalnu opasnost, Boris i dvoje njegovih prijatelja su prihvatili poziv jednog od napadača da odu do njegovog stana i nastave sa druženjem. Njih petoro je pošlo da zaustavi taksi, ali su se u međuvremenu Borisova prijateljica i prijatelj s kojima je došao u klub predomislili i krenuli kući, a Boris je ušao u taksi sa dvojicom napadača".

"Napad sadrži elemente mržnje i homofobije"

Ovaj napad na Borisa Milićevića za GSA nesumnjivo sadrži elemente mržnje i homofobije i zato Alijansa traži od policije i tužilaštva da u optužnici za počinjena dela ovaj napad okvalifikuje i kao delo iz mržnje na osnovu nedavno usvojenog člana 54a Krivičnog Zakonika, kako bi se mržnja demonstrirana prilikom izvršenja dela, zastrašivanje i vređanje Borisa zbog njegove seksualne orijentacije uzeli u obzir kao otežavajuća okolnost čime bi se počiniocima izrekle veće kazne. Pravna služba GSA će svakako pratiti ovaj slučaj i pružiće Borisu svu potrebnu pomoć tokom dalje procesuiranja.

"Prema izjavi Borisa Milićevića, tokom vožnje taksijem još uvek ništa nije ukazivalo na napad jer su u taksiju normalno razgovarali, međutim, kada su ušli u stan situacija se potpuno promenila. Napre su tu zatekli dve devojke kojima je mlađi od dvojice napadača rekao da idu u drugu sobu, a kada su one izašle, on je ušao u kuhinju i uzeo nož, a zatim je krenuo sa nožem u ruci prema Borisu, opsovao ga i zatražio da im da novac koji ima kod sebe".

"Pošto mu je Boris dao sav novac koji je imao, platne kartice, kao i svoja dva mobilna telefona, oba napadači su krenula sa psihičkim i fizičkim maltretiranjem. Vređali su ga, prozivali zbog njegove seksualne orijentacije, nazivali su ga bolesnikom, tražili da im da još novca s obzirom da je Boris kod sebe imao malu svotu, udarali ga, a jedan od napadača mu je nožem posekao čelo nanevši mu pliću ranu dužine oko 4 cm".

"U jednom momentu su napadači izašli iz prostorije a ušla je jedna od devojaka kojoj je Boris zatražio da mu pomogne i pozove policiju na šta mu je ona odgovorila da će sve biti u redu i neće mu se ništa desiti ukoliko bude miran i potpuno sarađuje sa njima".

"Nakon što su se napadači vratili u prostoriju u kojoj se nalazio Boris, naterali su ga da im kaže adresu stana gde živi i zatim su ga njih dvojica pod prinudom odveli do njegovog stana iz koga su pokupili lap top, novac koji se nalazio u stanu, kao i nekoliko manjih aparata i uređaja. Kada su uzimali Borisov lap top jedan od napadača je podsmešljivo rekao da će pažljivo da istraže šta se sve nalazi u njemu. Pošto su uzeli sve što im se učinilo zanimljivim, pripretili su Borisu da ni slučajno ne poziva policiju i pobegli su iz stana".

"Naravno, Boris je odmah nakon toga slučaj prijavio policiji koja je izvršila uviđaj u njegovom stanu a prema informacijama kojima GSA raspolaže, oba napadača su tokom današnjeg dana identifikovana i privedena i kod njih je pronađen deo ukradenih stvari".

"Takođe, GSA pozdravlja brzu i efikasnu intervenciju policije i privođenje počinioca ovog napada, ali je sa druge strane užasnuta količinom bezobzirnosti i odsustvom bilo kakve vrste straha prilikom izvršenja ovog dela od strane počinioca".

POVEZANE VESTI

Petak 15.02.2013. 14:45
Treba saslusati i drugu stranu.Mozda ih je on svojim nepristojnim ponudama uvredio, pa se svar malo otela kontroli.
Ponedeljak 18.02.2013. 06:55
Nazvali ga bolesnikom??? Pa svako dete treba zvati njegovim imenom......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online