Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 14.02.2013.
14:39
B92 A

Advokati za Miškovića nude 20 miliona €?

Advokati Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga", i njegovog sina Marka planiraju da ponude jemstvo za njihovo puštanje na slobodu, pišu beogradski mediji.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković
 

Podsetimo, i ranije su mediji pisali da su advokati Miškovića nudili jemstvo kako bi on branio sa slobode, ali je tada to demantovalo i Tužilaštvo za organizovani kriminal i Miškovićev advokat Zdenko Tomašević. On je objasnio da po našem Zakonu o krivičnom postupku nije ni moguće ponuditi jemstvo u slučaju kada sud odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke.

I Đurašković bi da se brani sa slobode

S druge strane, kako pišu Novosti, branioci Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe", uložiće žalbu na rešenje kojim je njihovom klijentu produžen pritvor za još 30 dana. Kako saznaje taj list, i Đuraškovićevi advokati tražiće da mu se omogući odbrana sa slobode ili da se donese odluka o kućnom pritvoru uz nošenje elektronske narukvice za praćenje kretanja.

Međutim, priča o davanju garancija za odbranu Miškovića sa slobode ponovo se aktuelizovala jer su svi planirani svedoci saslušani, pa je samim tim uklonjen i jedan od osnova pritvora- moguće uticanje na svedoke.

Blic podseća da je Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, kao i Milu Đuraškoviću i ostalima kojima je određen pritvor zbog malverzacija prilikom privatizacije putarskih preduzeća, taj pritvor određen po tri osnova: da ne bi uticali na svedoke, zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemiravanja javnosti.

Advokati vlasnika "Delta holdinga" sada smatraju da je jedan od razloga za produžavanje pritvora Miškoviću praktično "rešen" pošto su saslušani svi svedoci, odnosno nema novih najavljenih svedoka, a da bi sud za preostale razloge, kao što je opasnost od bekstva, mogao da izrekne i druge mere: oduzimanje putnih isprava i obavezno javljanje policiji, kao i kućni pritvor sa elektronskim odašiljačem ili bez njega. Zbog toga će advokati Miškovića narednih dana, nakon što dobiju zvaničnu potvrdu da je na Kipru saslušana Tatjana Jeronimides, poslednji svedok, odlučiti s klijentima za koju će se opciju opredeliti i tražiti puštanje iz pritvora. Navodno će za to, kako tvrdi Blic, ponuditi jemstvo u visini štete za koju se terete Miškovići, a to je oko 20 miliona evra.

Miroslavu i Marku Miškoviću, kao i Đuraškoviću pritvor produžen do 9. marta, ali oni imaju pravo da pre isteka tog produženja traže puštanje iz pritvora. Konačnu odluku o puštanju doneće Apelacioni sud u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.02.2013. 14:42
Може и тапија на све оно што посједују овдје и у иностранству!
Četvrtak 14.02.2013. 14:44
Verovatno ce da podignu kredit iz "nove Agrobanke" ... i pustice ga sa nanogvicom sigurno..... ili postoji opasnost da pocne da se "umiva" pasuljem...!!
Četvrtak 14.02.2013. 15:07
Dvadeset miliona! ali samo te pare sto je posteno zaradio (ako ikako toga ima) a ne opljackanog od naroda,inace se slazem sa komentarom 1krajiskog_korpusa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online