Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 08.02.2013.
12:36
B. Đokić - Vesti A

Izmislili špijune da spreče istrage

Afera sa prisluškivanjem najviših državnih funkcionera u Srbiji, koja je pre oko četiri meseca zaokupljala pažnju javnosti, bila je uvertira u trenutni politički obračun u državi i otvaranje slučaja Šarić i njegovih veza sa najvišim državnim funkcionerima.

Ivica Dačić i Tomislav Karadžić

U slučaju prisluškivanja, premijer Dačić je izjavio kako su neki od njegovih najbližih saradnika bili "pod merama".

Proteklih dana je potvrđeno kako su zaista neke od osoba iz najbližeg okruženja premijera zaista bile praćene, ali se prema informacijama dospelim u javnost sada vidi da je to bilo zbog njihovih veza sa Šarićem i Radulovićem.

Kako "Vesti" nezvanično saznaju u policiji, otvaranjem slučaja prisluškivanja pokušano je već tada da se predupredi istraga oko veza Darka Šarića i Rodoljuba Radulovića sa visokim državnim funkcionerima.

Priča oko prisluškivanja predsednika Tomislava Nikolića i potpredsednika Aleksandra Vučića potekla je iz Bezbednosno-informativne agencije, a po svemu sudeći prvu informaciju o tome dao je Dragan Marković Markoni, zamenik direktora BIA i osoba koju je premijer Ivica Dačić planirao da postavi na mesto direktora policije. Time je pokušana diskreditacije vrha policije, direktora Milorada Veljovića, načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića i načelnika SBPOK-a Svetislava Đurovića, kako bi bili smenjeni - dodaje naš izvor iz policije.

Saslušanja

 

Prema pisanju beogradskim medija, Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, pozvaće u vezi slučajem Šarić na informativni razgovor Ivicu Tončeva, premijerovog savetnika za nacionalnu bezbednost i Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, koji je sada na diplomatskoj funkciji u Atini.

Na taj način osobe iz najbližeg okruženja premijera Dačića pokušale su da osobe koje su vodile istragu oko Šarića i njegovih veza sa političarima skinu sa funkcija i time spreče dalju istragu. Međutim, to nije uspelo i danas, kako kaže izvor "Vesti", ceo slučaj je izašao u javnost.

- Iako su u prvom trenutku Vučić i Nikolić poverovali u celu priču oko prisluškivanja, ubrzo je cela afera zataškana, pretpostavljamo jer su shvatili šta je u pozadini. Afera prisluškivanje je bio uvod u ovu trenutnu priču oko saradnje Radulovića i državnih funkcionera, da je tada smenjen policijski vrh, verovatno se ništa od ovoga ne bi znalo - objašnjava izvor "Vesti" iz policije.

POVEZANE VESTI

Petak 08.02.2013. 13:43
Ko gleda sa strane,njemu je smesno!To smo mi i znali da tako rade,vec vidjeno!Samo sto su oni bogatiji,Ja sam siromasniji a sve stariji a drzava sve manja!Narod je sve ludji,skace s mostova sa zgrada zbog nemastine a oni (politicari)svi u dilu sa necastivim!Valjda ce izniknuti neko iz naroda da ih oduva u djubriste istorije!
Petak 08.02.2013. 16:02
"Precednika Nikolica, potprecednika Vucica, premijera Dacica".. Kako to africki odzvanja..Srbija samo pozeleti moze da bude banana drzava.. Sve mi vise lici na korumpirane africke vuko..bine koje rasprodaju i poslednje prirodne resurse da bi sacuvali svoje robovlasnike na vlasti
Subota 09.02.2013. 18:06
U režiji naprednjaka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online