Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 03.02.2013.
11:28
Blic A

Kafanska pevačica danima nosila mrtvu bebu u torbi

Majka B.M. (22) našla je mrtvu bebu među stvarima u putnoj torbi svoje ćerke. "Otvorila sam torbu. Na vrhu je bila dečja flašica i kutija sa mlekom. Ispod dečje čarape. Ispod, nešto tvrdo, suvo kao kamen. Pomislim - lutka. Uhvatim za koleno, pomerim ručicu. Kad ono - dete! Dečak! Zajaukala sam iz sveg glasa...", počinje potresnu ispovest majka iz sela Borač kod Knića. Njena ćerka, koja je kući u torbi dolenela mrtvog jednomesečnog sina, juče je saslušana pred istražnim sudijom Višeg suda u Kragujevcu.

Roditelji čekaju obdukciju i mole Boga da je beba umrla prirodnom smrću

Majka objašnjava da je ćerka sve vreme bila u Novom Pazaru. Prvo je bila konobarica, a zatim i pevačica. Kući se vratila 27. januara.

"Ostavila je stvari u staroj kući i ponašala se normalno. I prekjuče je sve bilo u redu. Otišla je u selo da kupi cigarete. Tada sam otišla do stare kuće i u kuhinji, ispod stola, videla vojničku torbu. Ćerka je retko brinula o svojim stvarima, pa sam rešila da joj operem garderobu iz torbe. A onda, videla sam užas. Pa zar da pet dana živimo sa mrtvom bebom. Očajna sam", kaže majka dok joj se ruke tresu.

Otac i majka B.M. još su u šoku. Kažu da je B.M. u oktobru otišla od kuće. Činila je to i ranije.
 

"Nismo znali da je trudna. Zvala je u januaru i rekla da je u bolnici. Da se farbala i dobila neku alergiju. Mislili smo da je na Ubu. Nismo mnogo ni pričali. Činilo se kad je zvala da je neko pored nje i da ne može otvoreno da priča", objašnjava majka.

Otac, pokušavajući da sakrije očaj, navodi da je životni put B.M. u najmanju ruku čudan. "Odlazila je od kuće, udavala se. Ima i četvorogodišnju devojčicu koja je obožava. Mi smo joj staraoci. Zašto nije donela dete odmah kad se porodila? Pa mi bismo i o ovom detetu brinuli. Čekam obdukciju i samo se nadam da je umrlo prirodnom smrću i da mu ona nije naudila", ogorčen je otac.

Sudija Višeg suda u Kragujevcu Jelena Vilotijević kaže da obdukcija nije pokazala da su na telu dečaka tragovi nasilja.


"Biće urađena i dodatna veštačenja, a čekaju se i rezultati istrage policije iz Novog Pazara koja treba da pretrese stan u kome je B.M. živela", izjavila je sudija Vilotijević.

Zbog provera policija je odnela i mobilni telefon B.M. kako bi proverila njene veze sa ljudima koji su na njenoj listi poziva i u imeniku.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.02.2013. 11:38
Horor...uvek sam govorio da treba zadrzati dete...ako ne, dati ga nekoj instituciji...to dete zasluzuje zivot...ako ga nece majka...hoce ga drzava... monstruozno...preseo mi dorucak...
Nedelja 03.02.2013. 11:43
Primitivizam sta reci...roditelji zakazali kod nje jos od malena...22 godine i lunja kao nazovi "pevacica" po N. Pazaru..donosi vanbracnu decu i zivu i mrtvu boze me sacuvaj...i sve to u 21. veku?...I sto je najgore sad oni "vaspitavaju" i tu od 4 godine...jos jedan primerak za buducnost...a socijalne ustanove ne rade ocigledno nista tamo...
Nedelja 03.02.2013. 13:46
nasa nagadjanja su jedno,a sta je u stvari je drugo.da nije bebu zeljela mogla je u pocetku nesto da preuzme.ja mislim da jos neko iza toga stoi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online