Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 28.01.2013.
09:48 >> 17:51h
Beta A

Tuče u Temerinu, mediji tvrde da je na nacionalnoj osnovi

Trojica mladića su povređena, od kojih jedan teže u dve tuče u Temerinu, kod Novog Sada, rečeno je agenciji Beta u novosadskoj policiji, dok mediji na mađarskom jeziku javljaju da je to bio etnički motivisan napad. Policija je indentifikovala dvojicu osumnjičenih mladića koji su učestvovali u tuči u Temerinu.

U novosadskoj policiji agenciji Beta je potvrđeno da se incident dogodio i da su u dve tuče lakše povređena dva mladića mađarske nacionalnosti, a jedan teže.

Temerin opet poprište međunacionalnih sukoba
 

Policija traga za počiniocima, a delo je okvalifikovano kao nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda, kazali su u policiji.

Portal Vojvodina danas (Vajdasag Ma, www.vajma.info) javio je da su u incidentima koji su se desili u noći između subote i nedelje, povređena petorica mladića, i to zato što su Mađari.

Policija: Znamo samo za jednu tuču

 

Novosadska policija nema saznanja da su se u Temerinu dogodile dve tuče, kako su to  javili pojedini mediji, već samo jedna u kojoj su povređene tri osobe, rečeno je agenciji Beta u novosadskoj policiji.

Incident se dogodio u Ulici JNA, kada su dvojica mladića mađarske nacionalnosti iz jednog lokala krenula kućama, a napala su ih šestorica nepoznatih. Po izjavama žrtava, napadači su jednog udarili flašom, a drugog oborili na zemlju i šutirali, "psujući im majku mađarsku na srpskom jeziku".

Napadači su otišli i već 50 metara dalje ponovo naišli na Mađare i napali i njih. Tokom tog napada jednoj osobi je slomljen nos, dok su druge dve osobe prošle sa manjim povredama, navodi Vojvodina danas.

Predsednik opštine apeluje na smirivanje situacije: Ne treba predimenzionirati incident

Predsednik Opštine Temerin Vladislav Capik apelovao je na policiju i druge nadležne državne organe da hitno rasvetle tuču u Temerinu, kako ona opet ne bi postala predmet manipulacije da je u pitanju netrpeljivost Srba i Mađara.

"Verujemo da incident neće biti povod za stvaranje atmosfere netrpeljivosti, povećane tenzije i da pojedinci neće iskoristiti ovo dešavanje za sejanje straha, panike i mržnje među građane Temerina, čemu smo svedočili prethodnih godina", naveo je Capik i ocenio da je "neumesno i nekorektno" da deo javnosti preuzima ulogu istražnih i sudskih organa, pa donosi "preuranjene i maliciozne zaključke", pre nego što nadležni utvrde sve detalje i motive vezane za incident.

Predsednik opštine je pozvao medije i javnost da ne pokušavaju da zarad senzacionalizma predimenzioniraju incident i dodaju mu konotaciju međunacionalnih sukoba.

"Nedopustivo je da se svaka kafanska tuča koristi kao povod za izazivanje opšte histerije, gde se tendenciozno Mađari i Srbi pokušavaju predstaviti kao ljuti neprijatelji, a ne dobre komšije", naveo je Capik.

Ocenio je da pojedinci godinama unazad koriste ovakve incidente kao političku monetu za potkusurivanje, kojom prikrivaju svoju nemoć i nedostatak ideja.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.01.2013. 10:01
Најлакше је оптужити Србе иако су нападачи непознати.Шта ако је све смишљено,шта ако су нападачи мађари.У ова луда времена све је могуће.Надајмо се да ће нападачи бити ухапшени па ако је на националној основи,најоштрије их осудити ма које нације били.Овај мир који имамо у Војводини треба чувати по сваку цену.Најидеалније би било када би мађари своје жестоко осуђивали,а ми своје србе кад год су они виновници.Ђаво не мирује!
Ponedeljak 28.01.2013. 16:01
Kao da bi medijima to odgovaralo...
Ponedeljak 28.01.2013. 10:22
Pocelo je... siptarizacija Vojvodine je u toku, "srbistanci" opet tlace nekog, vreme je za otimanje teritorije...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online