Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 19.01.2013.
08:09
Večernje novosti A

Šarići prali novac kroz sport

Izgradnja tri terena prekrivena balonima, kao i vlasništvo nad upravnom zgradom u poslovima sa Sportskim društvom “Voždovac“, bio je jedan od načina braće Šarić da novac zarađen od kokaina ubace u legalne tokove, pišu beogradske “Večernje novosti“.

Sa suđenja Dušku Šariću u Crnoj Gori
 

Ova transakcija naći će se i u novom proširenju istrage za pranje para koju Tužilaštvo za organizovani kriminal priprema, a u čijem središtu će se naći Duško Šarić, rođeni brat pljevaljskog narko bosa Darka Šarića.


Prema onome što saznajemo, nova optužnica za pranje novca sprema se i u Crnoj Gori. Što se tiče ove u Srbiji, ona se odnosi, pored ostalog, i na ulaganje prljavog novca u sportske klubove.


U fokusu sadašnje istrage je način na koji je Duško Šarić kao fizičko lice ušao u “kombinaciju“ za dobijanje dozvole u Beogradu za izgradnju tri terena pod balonima.


- Od toga su dva terena i sama upravna zgrada pripali Dušku Šariću, a jedan teren Sportskom društvu - rekao je izvor “Večernjih novosti“ iz istrage. - Pored porekla novca, sporan je i sam način na koji se došlo do dozvole za izgradnju tri balona. To sada ispitujemo. Tu je “oprano“ više stotina hiljada evra.
 

Radovi stali

Odmah po otpočinjanju policijske istrage stalo se sa radovima na izgradnji sportskih terena pod balonima na Voždovcu. U ovom trenutku, tereni još nisu pokriveni i pitanje je da li će i kada.

Pored prve optužnice za pranje para, protiv narko-bosa iz Pljevalja uskoro se očekuje i nova za legalizaciju blizu 10 miliona evra zarađenih u trgovini kokainom.


- Glavni čovek za pranje para, ali i organizovanje transporta više tona kokaina bio je Rodoljub Radulović, zvani Miša Amerika - kaže sagovornik lista. - On je Šariću bio desna ruka. Kada je otpočela akcija “Balkanski ratnik“ i kada je u prvi plan izbio Pljevljak, Radulović je preuzeo komandu.


Prema obaveštajnim podacima, Radulović je krijumčario kokain svojim prekookeanskim brodovima, ali je održavao i veze sa ljudima iz vrha vlasti u Srbiji i Crnoj Gori, koji su mu pomagali u legalizaciji prljavog novca. Pored toga, uz pomoć svojih veza pokušavao je da otkrije i detalje policijskog rada iz “Balkanskog ratnika“ kako bi omeo dalju istragu.


Poslednji podaci, koje je prikupila američke DEA i druge policije i obaveštajne službe, ukazuju da je prokrijumčareno najmanje šest tona kokaina, kao i da je oprano najmanje četiri milijarde evra ovako zarađenog novca. Za sve ove informacije postoje materijalni dokazi, kao i iskazi svedoka-saradnika.

POVEZANE VESTI

Subota 19.01.2013. 13:42
Ovo je prilika da se država ubere ekstra profit i kazni kriminal. Nadajmo da neki drugi neće maznuti te oprane pare!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online