Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 14.01.2013.
01:05
E. V. A

Smrt kosi decu

U sudaru kamiona i automobila fijat punto u petak po podne poginuli su rođeni brat i sestra Milan (18) i Milica Josimović (14) iz mesta Petka kod Požarevca. U nesreći su teško povređeni njihovi saputnici iz automobila Aleksandar M. (17) iz Požarevca i Nikola S. (17) iz sela Lučica, dok je vozač kamiona prošao bez povreda.

Automobil smrskan u nesreći
 

Tragedija se prema prvim informacijama iz istrage dogodila na obilaznici, takozvanom zabelskom putu, kada se vozač punta ne poštujući znak prvenstva u punoj brzini sudario sa kamionom koji je išao iz drugog smera.

Milica Josimović

Na licu mesta preminula je nesrećna devojka, dok je njen brat, koji je vozio automobil, zadobio teške povrede. On i dvojica njihovih saputnika iz vozila hitno su prebačeni u požarevačku bolnicu, ali je Josimović nekoliko sati kasnije preminuo tokom operacije.


- Jedan mladić preminuo je u hirurškoj sali tokom operacije. Aleksandar M. je operisan, ali se i dalje nalazi u životnoj opasnosti, dok je Nikola S. prebačen u beogradski Urgentni centar i nalazi se u komi - izjavio je Jovan Milojković, dežurni lekar u požarevačkoj bolnici.

Milan Josimović

Prema izjavama očevidaca tragedije, prizor nakon sudara bio je zastrašujući.
- Čuli smo veliki prasak, kao da je eksplodirala bomba. Odmah sam sa komšijama izašao na ulicu i pritrčao automobilu, koji je bio prevrnut u jarku. Vozilo je bilo zgužvano, a iz njega su se čuli jauci i pozivi u pomoć.

- Odmah je stigla Hitna pomoć, ali za devojku nije bilo spasa. Lekar je mogao samo da konstatuje da devojka ne daje znake života, dok su teško povređeni mladići prevezeni u bolnicu. Mi smo pokušali koliko smo mogli da se stradali izvuku iz smrskanog vozila - kaže jedan od očevidaca nesreće.

Devojčica sahranjena na rođendan

Na groblju u Kruševcu juče su sahranjene majka i ćerka Danijela Milićević (42) i Milica Milićević (6). Njih je u sredu sa nekoliko metaka iz pištolja surovo ubio Radoslav M. (67). Od tragično nastradalih, na šesti rođendan devojčice, oprostio se veliki broj prijatelja i rodbine.


Inače, ovaj deo puta u blizini Požarevca predstavlja crnu tačku u saobraćaju, gde se često dešavaju nesreće. Prethodna se dogodila pre četiri meseca, kada je poginuo Marko Dragićević (59) iz Kostolca, pošto se njegov auto sudario isto sa kamionom.
 

Sahranjena četvorica nastradalih prijatelja

Poslednji oproštaj porodice i prijatelja

Gotovo da nije bilo osobe iz okoline Svojnova, kao ni đaka škola koje su pohađali Đorđe Marjanović (17), Jovan Ilić (18), Miloš Atanasković (18) i Marko Živković (20), čija su tela nađena 10. januara u vikendici Miloševog oca Bojana na periferiji Svojnova kod Paraćina, a da nije došao na njihovu jučerašnju sahranu.

 

U centru sela najpre je održan zajednički pomen, a mladići su potom sahranjeni na seoskom groblju u prisustvu oko 1.000 rođaka, prijatelja, školskih drugova i komšija.

                                                                                                            Z. G.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.01.2013. 07:14
Ne dajte deci ključeve od auta, ma koliko molili.. bolje jedna svađa, nego nekoliko sahrana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online