Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.01.2013.
14:26
Beta A

Mladići definitivno otrovani ugljen-monoksidom

Rezultati obdukcije tela četvorice mladića iz Svojnova kod Paraćina nedvosmisleno ukazuju na trovanje ugljen-monoksidom, potvrdio je danas predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević.

Kuća u koju su dušli da roštiljaju
 

"Očekuju se naknadni toksikološki izveštaji koji će sa VMA možda stići u toku dana", kazao je Janićijević.

Janićijević je rekao da će policija utvrditi odakle je došao otrovni gas. Još uvek nije poznato da li je ugljen-monoksid nastao sagorevanjem iz peći na drva ili agregata na naftu, što je, kako se pretpostavlja, verovatnije.

Agregat, koji je snabdevao vikendicu strujom, nalazio se u suterenu, u prostoriji pored sobe u kojoj su pronađena tela mladića. Između dve prostorije se nalazi prozor koji je bio zatvoren, ali se pretpostavlja da je gas tu mogao da prođe.

Policija je u četvrtak oko 8.30 u Svojnovu u vikendici Bojana Atanaskovića zatekla beživotna tela četvorice mladića. Pronašao ih je vlasnik vikendice, otac jednog od preminulih mladića. On ih je u sredu popodne odvezao kako bi tamo pravili roštilj i prenoćili. Sa sinom se, kako je rekao, poslednji put čuo u sredu oko 19 časova.

"Pošto se nisu javljali, došao sam ujutro i imao šta da vidim. Dvojica su ležala na krevetu, a moj sin je sedeo na stolici do vrata, a jedan dečko je ležao na podu pored njega. Nisam video nikakve povrede na njima. Nije bilo dima u prostoriji. Nisu pili, bili su trezni", kazao je Atanasković.

On je rekao i da im je spremio drva za loženje, ali su samo malo upotrebili. Kada ih je pronašao peć na drva je bila ugašena, kao i agregat. Atanasković je još rekao da je na dvojici mladića koji su ležali primetio penu na ustima što ukazuje na trovanje ugljen-monoksidom.

Komšije i rodbina Miloša Atanaskovića (1995), Jovana Ilića (1995), Đorđa Marjanovića (1996) i Marka Živkovića (1993) kažu da su svi bili uzorni i dobri momci i da je celo selo u šoku.

U opštini Paraćin danas je dan žalosti zbog tragedije u Svojnovu.

Petak 11.01.2013. 15:20
Ako već nisu bili pripiti, kao što je istraga ustanovila, prava je misterija zašto nisu posumnjali u vaduh koji udišu jer im je bilo muka?! Da su igrali igrice razumeo bih, ali da niko od njih 4-ice ne posumnja u otrovna isparenja agregata nije mi jasno. Ovo ne da je tragedija, nego katastrofa za selo! Otišle su 4 muške glave!
Petak 11.01.2013. 14:55
Nemerljiva je sigurno zalost za ovim jadnim momcima koji su tako tragicno okoncali zivote...Stvarno je i istinito koliko malo znamo o ovom otrovnom gasu pa kad se nesto desi podsetimo se te opasnosti tog najpodmuklijeg ubice koji nicim ne nagovestava da postoji...u vikendici vec godinama imamo ageregat a i loze se drva...hvala Bogu nije bilo problema ali ovo nas je sve dovelo u razmisljanje...nadam se da ce biti opsirnijeg izvestaja kako je doslo do ove tragedije...
Petak 11.01.2013. 17:19
Ако је агрегат био у кући то је 100%
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online