Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 12.01.2013.
01:10
Z. Gligorijević - Vesti A

Četiri mladića zajedno u smrt

Miloš Atanasković (18), Marko Živković (20), Jovan Ilić (18) i Đorđe Marjanović (17), svi iz Svojnova kod Paraćina, ugušili su se od ugljen-monoksida.

Mladići su nastradali u vikendici Miloševog oca Bojana i dede Mileta koji je radni vek završio u mlekari u Austriji i po penzionisanju vratio se u Svojnovo pre dve godine. Užasnu istinu prvi je saznao Milošev otac Bojan koji je našao tela, a onda se prolomio vapaj majke Goce.
 

- Bože, kada si mi uzeo jedinog sina, uzmi i mene! Zašto si me ostavio? Lepo sam rekla da ne idu, a Miloš kaže da hoće da budu zajedno - grca Goca dok stoji ispred kapije vikendice Pilin u kojoj su se dečaci ugušili.

I ostali roditelji, potpuno obamrli, s praznim pogledima i suzama koje same kaplju, želeli su poslednji put da vide svoju decu, ali im policija nije dozvolila ni da uđu u dvorište.
 

Vikendica nosi naziv Pilin po nadimku Miloševog dede Mileta. Bojan je došao oko osam izjutra da obiđe dečake i nahrani ovce koje čuva pored vikendice.

- Zaprepastio sam se. Dvojica dečaka su bila na krevetu, moj sin je sedeo na stolici pored vrata, a četvrti mladić je pao pored njega. Nisu imali vidljive povrede. Odmah sam obavestio policiju. Čudno mi je bilo što ni sva drva koja sam im pripremio nisu potrošili, već su ostala naslagana pored šporeta. U sobi nije bilo dima, na šporetu nije bilo ničega. Agregat za struju koji je bio u drugom odeljenju ugasio se - priča Bojan za "Vesti".

SUZE: Baka Ljubica pred slikama unučadi Marije i Miloša
 


Rođak dečaka Raka Živković, takođe, je ulazio u suteren u kome su stradali dečaci.


- Ne daj bože nikom! Izgledali su kao da spavaju. Mislim da ih je ubio dim iz alfa šporeta. Taj suteren je kao ćelija. Kada sam ušao nije bilo više ni dima, niti je išta ukazivalo da su stradali na neki drugi način - kaže Raka koji živi između Salcburga i Linca sa suprugom Dobrilom, sinom Dejanom, snahom Biljanom, ćerkom Oliverom i zetom Draženkom.

PRVI NAIŠAO NA TELA: Bojan Atanasković
 


Đorđe je bio učenik srednje ekonomske škole u Paraćinu, Jovan je bio na drugoj godini Bogoslovije u Nišu, Marko je pohađao trgovačku školu u Paraćinu, a Miloš je bio na trećoj godini pravno-poslovne škole u Beogradu.
 

U Srbiju samo u sanduku

 

Iako je već 40 godina u Austriji i već penzionisan, Raka kaže da u Srbiju mogu da ga donesu samo u sanduku.

 

- Kada samo pomislim na situaciju u Srbiji, ne pada mi na pamet da se vratim. Ovde se svašta dešava. Eto, za mojih 60 godina nisam čuo da se ovako nešto desilo - kaže Raka. 


Smrt pred punoletstvo


Ljubica Atanasković, Miloševa baka, kaže da ih je Bojan odvezao u vikendicu.


- U prizemlju imamo lepu sobu koja je potpuno sređena, ali oni su hteli da budu u suturenu, jer im je bilo toplije. Bojan svakog dana loži taj šporet. Doduše, zimi niko nije spavao u toj vikendici. Dok su Miloš i njegova sestra Marija bili mlađi sa roditeljima su dočekivali Nove godine u toj vikendici. To su bili krasni dečaci, nisu pili alkohol. Moj Miloš je bio najbolji đak u Beogradu. Imao je sve petice. Jovan bi 23. februara, a Miloš dva dana kasnije, postali punoletni. Spremali smo se da pravimo proslavu, jer su oni uvek zajedno slavili rođendan - kaže baka Ljubica. 

POVEZANE VESTI

Subota 12.01.2013. 01:13
Horor...neka im je laka zemlja
Subota 12.01.2013. 13:38
Ovaj covek koji zivi u Austriji kao da ne zna da su nesrece svuda moguce...citam svakodnevno njihove novine i prosto je neverovatno sta se sve coveku desi nesrecnim slucajem...ima toliko toga ali eto primer mi je i dogadjaj pre nekoliko godina kad je u jednom nj gradu cela kuca otisla u vazduh zbog eksplozije gasa...svi stanari su izginuli...a oni bas vode racuna da sve bude korektno uradjeno...ne treba da pominjem i potporni zid kod Insbruka koji je ubio kamiondziju pre par meseci..pa onda drvo koje padne...pa isto tako brojne saobracajke...nije tacno da se nesrece desavaju samo u Srbiji...
Subota 12.01.2013. 09:40
Strašno, ali kao da je mnogo toga nedorečenog. Valjda je i bolje tako.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online