Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 10.01.2013.
05:36
Večernje novosti A

Fantom siluje i krade po Zaječaru

Policija u Zaječaru traga za osobom koja je 5. decembra prošle godine, najpre omamila, a potom i silovala Tatjanu Danković (33), koja boluje od cerebralne paralize. Nakon toga, silovatelj je iz stana, u kome ova devojka živi sa svojom polupokretnom majkom i očuhom, ukrao ikone, pribor za jelo, oko 5.000 dinara i mobilne telefone, pišu "Večernje novosti".

Foto: Ilustracija

- Uveče 5. decembra sa skrivenog broja telefona pozvao je čovek koji se predstavio kao Zoran Jovanović - ispričala je Mirjana Danković, Tatjanina majka. - Kazao mi je da je vojni policajac i da mu je broj telefona dao naš zajednički prijatelj. Pitao me je da li može da dođe na kafu i upoznavanje. Rekao je da je iz Niša premešten u Zaječar, da je usamljen i da želi da se druži sa nama. Nisam ništa posumnjala i pozvala sam ga da svrati, rekla je ona.
 

Neznanac je u kuću Dankovića doneo kafu i sok. Dok su mu ukućani kuvali kafu, on im je sipao sok.
 

- Čim sam popila prvi gutljaj, osetila sam da je gorak - kroz suze govori Tatjana Danković, kojoj je donji deo tela potpuno nepokretan. - Nakon desetak minuta, osetila sam neopisivu slabost i nesvesticu. Kao kroz izmaglicu, osetila sam da me neko skida sa kolica i polaže na krevet. Kako se ispostavilo, Dankovići su bili drogirani i omamljeni sokom koji im je neznanac sipao u čaše. Osvestili su se tek nakon 12 sati neprekidnog sna.
 

- Čula sam zvonjavu na vratima i pokušala da ustanem, ali nisam mogla - priča Mirjana Danković. - Nekako sam se pridigla i na krevetu videla moju nepokretnu ćerku. Bila je gola od pojasa naniže.
 

- Odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć, koji su ubrzo došli u naš stan - nastavlja Mirjana. Uniformisanim policajcima sam ispričala šta se desilo. Oni, međutim, kao da nisu poverovali mojoj priči. Sačinili su zapisnik i otišli.
 

Nekoliko dana pred Novu godinu, Mirjanu je pozvao jedan inspektor iz Policijske uprave iz Zaječara. Pitao ju je koje su joj marke mobilni telefoni koji su joj ukradeni.
 

- Tog inspektora sam pitala šta su učinili povodom toga što mi je ćerka silovana. On je neljubazno odgovorio da vodim računa šta pričam i ne klevećem ljude za nešto za šta nemam dokaza - kaže Mirjana.
 

Pre nekoliko dana na istovetan način opljačkan je još jedan meštanin Zaječara, koji je dao oglas da izdaje sobu. Kako se nezvanično saznaje, kod njega je došao isti počinilac, omamio ga na istovetan način kao i Dankoviće i iz kuće mu ukrao gotovo kompletan inventar i novac. Tek tada je klupko počelo da se odmotova.
 

- Opet su me, u utorak, pozvali iz policije, ali su tada bili neuporedivo ljubazniji. Odveli su moju ćerku na pregled kod ginekologa, što je trebalo odmah da urade. I, lekari su potvrdili da je Tatjana silovana - revoltirana je Mirjana.
 

- Ako je bilo eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika, to će, naknadnom istragom, biti utvrđeno u najkraćem mogućem roku - rekla je Sanja Dimitrijević, portparolka Policijske uprave iz Zaječara.
 

Ona je apelovala na građane da odmah prijave organima reda ukoliko primete osobu za kojom se traga. Rekla da ta osoba ima oko 50 godina i beleg na desnom obrazu.

POVEZANE VESTI

Petak 11.01.2013. 11:54
Nije li Dacic pretpostavljeni ovim glupanderima, koji sebe nazivaju policijom?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online